MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenen 5'inci Bodrum Uluslararası Açık Deniz Sportif Olta Balıkçılığı Turnuvası ödül töreniyle sona erdi. Turnuvanın en büyük balığı olan 14 kilo 620 gramlık akya balığını Acates takımından mali müşavir Adem Özer yakaladı.
Milta Bodrum Marina, Marina Yacht Club’ın ana sponsorluğunda 24 ile 27 Ekim arasında düzenlenen turnuvada amatör balıkçıların hafta sonu iki günlük avlanmaları sonunda yakaladıkları balıklar puanlanarak derecelendirme yapıldı. 4'ü Yunanistan’dan, 33 takımda 190 kişinin katıldığı turnuvada tekne ve olta özelliklerine göre yapılan sınıflandırmada Offshore sınıfında avukat Can Özer’in kaptanlığında Cano 1 takımı birinci oldu. İnshore sınıfında ise en büyük balığı yakalayan Adem Özer’in de yer aldığı Kadir Kurtuluş’un kaptanlığındaki Acetes takımı birinci oldu.
YAKALA VE SAL SİSTEMİ
Çevre ve sürdürülebilir balıkçılığı korumak amacıyla 'yakala ve sal' sisteminin de uygulandığı turnuvada, Murat Yılmaz kaptanlığındaki Bonito takımı bu sistemi en iyi uygulayan takım oldu. Yarışmanın ikinci günü yakaladığı 10 kilo 320 gramlık orkinosla ilgi odağı olan, İstanbul’dan babasıyla yarışmaya katılan Moonlight takımındaki 9 yaşındaki Ömer Üçer en küçük yarışmacı oldu. Marina Yacht Clup’ta düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere kupalarının yanı sıra sponsor firmalar tarafından av malzemeleri hediye edildi.
'ÇOK GÜZEL BİR TURNUVA OLDU'
Yarışmanın merkez hakemi ve Uluslararası Olta Balıkçılığı Federasyonu Türkiye Temsilcisi Dr. Serdar Günseren “Çok güzel bir turnuva oldu. Son gün iki güzel balık geldi. 'Yakala-sal' sistemi çok güzel uygulandı. Biz balığı tüketmek istemiyoruz. Uzun yıllar balıkçılık yapmak istiyoruz. O nedenle yakalanan balıkların bir kısmını sağlıklı bir şekilde yeniden bırakmaya özen gösteriyoruz” dedi.
KATILIM ARTIYOR
Turnuvanın Organizasyon Komitesi Başkanı Haluk Tepe “Her yıl bu turnuvaya katılım artıyor. Önümüzdeki yıl daha fazla katılımlı bir turnuva yapmayı ümit ediyoruz” diye konuştu.
TEKNEYE ÇEKMEK İÇİN 15 DAKİKA UĞRAŞTI
Turnuvada en büyük balığı yakalayan Acetes takımında Mali Müşavir Adem Özer, “Yarışmaya ikinci kez katıldım. İkinci günde çok güzel bir akya yakaladım ve turnuvanın en büyük balığı oldu. 15 dakikalık bir uğraşın ardından tekneye aldık. Balığı çekerken çok heyecanlandım” ifadelerini kullandı.