SURİYE Halep Türkmen Meclisi Başkanı Abdülmecit Ahmet Ağa, Suriye'de 3.5 milyon Türkmen'in yaşadığını ve Cenevre’de yapılacak toplantıya davet edilmeyi beklediklerini söyledi.
Gaziantep Elbeyliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nde basın toplantısı düzenleyen Abdülmecit Ahmet Ağa, Suriye'de Araplardan sonra en fazla nüfusun 3.5 milyon ile Türkmenler olduğunu ifade etti. Araplardan sonra Suriye'de en fazla nüfusa sahip olmalarına rağmen görmezden gelindiklerini anlatan Ağa, "Bizler bu kadar sayıya sahip olmamıza rağmen Cenevre-2'de ağırlığımız olmuyor. Bizler istiyoruz ki; Türkiye’den sesimiz duyulsun ve Cenevre’de söz hakkımız olsun. İleride Suriye’de bizim de bir söz hakkımız olsun. Biz Cenevre’ye davet edilmedik. Suriye'de Araplardan sonra en çok kayıp veren Türkmenler olarak verdiğimiz mücadele ve mağduriyetten sonra ülkemizin kaderinin ele alınacağı toplantıda yok sayılıyoruz. Sesimizin duyulmasını ve yapılan bu hatadan dönülmesini istiyoruz" dedi.
Elbeyliler Kültür ve Dayanışma Deneği Başkanı Faik Akyılmaz da Suriye'nin bir parçası olan Türkmenlerin yok sayılamayacağını kaydetti.