Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - İLK turu 10 Ağustos Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde, tüm siyasi partilere eşit mesafede ve tarafsız olarak, adil ve şeffaf bir seçim için yola çıkan Türkiye'nin Oyları grubu, 10 binin üzerinde gönüllüsüyle tüm illerde sandık başında olacak.
30 Mart seçimlerindeki şaibe iddiaları üzerine Ankara'da 'Ankara'nın Oyları' olarak kurulan ve sonuç tutanaklarının analizini yaparak usulsüzlüklerin tespitine yönelik çalışmalar yürüten grup, Türkiye'nin Oyları olarak 56 ilde örgütlendi. Ankara'daki yerel seçimlerde siyasi partilere çok önemli hukuki deliller sunan Türkiye'nin Oyları, 56 ilde Ankara'nın Oyları, İzmir'in Oyları, Antalya'nın Oyları gibi o ilin ismiyle oluşturdukları gönüllü gruplarla adil ve şeffaf bir seçim için sandık başlarında gönüllü olarak görev yapacak.
DUYURU ADRESİ #TurkiyeninOylari
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 54 milyon 703 bin 164 seçmen sayısı belirlediği cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye'nin Oyları olarak 10 binin üzerinde gönüllünün, 56 ilde sandık başında olacağı açıklandı. Twitter üzerinden #TurkiyeninOylari etiketiyle 56 ildeki gönüllü sandık müşahitleri aracılığıyla seçim süresince sandıklardan haber verileceğini belirten Türkiye'nin Oyları grubu koordinatörleri, Türkiye'nin Oyları'nın yerel platformlarda, Ankara'nın Oyları'nın ise yurt dışından Ankara'ya getirilen oyların sayımında görev yapacağı kaydedildi.
HALA GÖNÜLLÜ OLABİLİRSİNİZ
Seçim günü de dahil olmak üzere isteyenlerin gruba gönüllü olabileceği çağrısında da bulunularak, "Seçim işlemlerinin sonlanmasının hemen arkasından yüzlerce gönüllü sonuç tutanaklarının analizini yaparak tutanak usulsüzlüklerinin tespiti için çalışmalarına devam edecek. İlçe seçim kurullarına yapılabilecek itiraz süresinin kısa olması, gönüllülerin hem Türkiye hem de yurt dışından elde edilen tutanaklar üzerindeki analizlerini sonuçlandırabilmek için aralıksız çalışma yapmalarını gerektirecek" denildi.
YURTDIŞINDA GURBETİN OYLARI OLARAK GÖREV ALDILAR
Türkiye'nin Oyları grubu, 54 ülke ve 103 temsilcilikte gerçekleşen yurtdışındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Gurbetin Oyları' olarak görev aldı. Randevu sisteminin ortaya çıkardığı sıkıntılar başta olmak üzere birçok olumsuzluğu da takip eden, sandık müşahitleri aracılığıyla tutanaklara geçirilmesini sağlayan ve sosyal medya aracılığıyla bunları duyuran grup üyeleri, 10 Ağustos günü de sandık güvenliği, oyların namusunu korumak için tüm siyasi partilere eşit mesafede, tarafsız şekilde çalışacaklarını duyurdu.
İSTANBUL'DA 'SANDIK BAŞINDAYIZ'
En çok seçmen sayısına sahip İstanbul'da ise Türkiye'nin Oyları grubu, ayrı bir yapılanmaya gitmedi. 30 Mart seçimlerinde gönüllü olarak görev alan 'Sandık Başındayız' grubu İstanbul'da cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye'nin Oyları Grubu'yla işbirliği içinde oluşturdukları gönüllü müşahitleriyle sandık başında görev yapacak. Grup, itirazlara ilişkin de isteyen tüm siyasi partiler ve adaylarla ellerindeki bilgi, belgeleri paylaşacak.

FOTOĞRAFLI