ADIYAMAN'da, Atatürk Baraj Gölü üzerinde 2 yıl önce temeli atılarak inşasına başlanan ve Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nde sona gelindi. Adıyaman'ı doğu illerine bağlayacak olan 610 metre uzunluğundaki köprünün ekim ayında araç trafiğine açılması bekleniyor.
Adıyaman Valisi Vali Mahmut Demirtaş, İstanbul Boğaz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sonra Türkiye’nin üçüncü büyük asma köprüsü olarak inşa edilen Nissibi Köprüsü'ne giderek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Köprünün inşasının Adıyamanlı'lar tarafından yıllardır özlemle beklendiğini ifade eden Vali Mahmut Demirtaş şunları söyledi:
"Bilindiği gibi daha önce Adıyaman ve Diyarbakır ile doğu illerimizi bağlayan karayolu Atatürk Baraj gölü altında kalmış, o günden bu yana ulaşım iki yaka arasında feribot vasıtasıyla kesintili olarak sağlanabilmekte ve köprünün inşası halkımız tarafından yıllardır özlemle beklenmektedir. Yaptığımız incelemeler sonucunda 2 yıl önce temeli atılan köprüde çalışmaların seri bir şekilde devam ettiğini ve her geçen gün ilerlemelerin kaydedildiğini gözlemledim. İlgili firma tarafından köprünün ekim ayında bitirilerek hizmete sunulması öngörülmektedir. Bu köprü bitirildiğinde Türkiye’nin en önemli eserlerinden bir tanesi ortaya çıkmış olacaktır. Köprünün araç trafiğine açılması ile Adıyaman artık bir kör nokta olmaktan çıkarılarak çok rahat bir şekilde ulaşım sağlanmış olacaktır. Bu da Adıyaman’da hem sosyo- ekonomik kalkınmaya hem de turizmin canlanmasına neden olacaktır." 

FOTOĞRAFLI