Mustafa BAĞDİKEN/ SAPANCA(Sakarya), ()- İŞADAMI Ahmet Şahin'in 6 yıl önce Sapanca'nun Kurtköy bölgesindeki Doğapark'ta başlattığı ve bugün dünyanın en seçkin sanat etkinlikleri arasına girmeyi başaran 'Uluslararası Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi', çocuk ressamları da teşvik etmek amacıyla onları yarışmalarla bir araya getiriyor. Son olarak 46 küçük ressamı ağırlayan Portakal Çiçeği, önümüzdeki hafta da yurdun dört yanından gelecek down sendromlu ve engelli çocukları da burada buluşturarak resim yapmalarını sağlayacak. 
İlki geçen yıl düzenlenen ve yurdun dört yanından binlerce öğrencinin eser göndererek katıldığı yarışmada dereceye girenlerin aileleriyle birlikte Sapanca Doğapark'ta ağırlanması ardından, aynı etkinlik bu yıl da tekrarlandı. Portakal çiçeği, bu yıl yurt genelinde okullar arasında 6-18 yaş arası resim yarışması düzenledi. 20 bin öğrencinin, resim öğretmenleri aracılığıyla eser gönderdiği yarışmada bölge birincileri tesbit edildi. 0-18 yaş arası, Marmara, Trakya, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İçanadolu, Doğa Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri birincisi 46 öğrenci öğretmen ve aileleriyle birlikte Sapanca'ya geldi.
ÇOCUK RESSAMLARIN MUTLULUĞU 
Burada birbirleriyle kaynaşan ve Doğapark'taki hayvanat ve botanik bahçesi içinde bir hafta boyunca kendi bölgelerini yansıtan yağlı boya, sulu boya, kuru boya ve karakalem resimler yapan çocuk ve gençler eserleriyle hayranlık uyandırdılar. Aileleri ve resim öğretmenleri tarafından yetenekleri daha önceden keşfedilen çocukların hepsi de ilk kez böyle bir etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyrduklarını dile getirdi. 
Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Genel Koordinatörü Hakan Körpi yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Düzenlemiş olduğumuz yarışmada birinci, ikinci ve üçüncüler seçiliyor. Çocukları 7  bölgede değerlendirmeye aldık. 20 bine yakın resim geldi. Çocukların yaptığı resimlerin hepsi bizim için birinci. Ancak aralarından 46 çocuğumuzun eserini dereceye aldık ve buraya davet ettik. Öğretmenleri ile ve bazıları aileleriyle birlikte burada resim çalışması yaptı. Çocuklara ressamlar da eğitim verdi tekniklerini geliştirmeleri sağlandı, malzeme zenginliği tanıtıldı. Çocuklara ayrıca İstanbul'da tarihi yerleri gezdirilerek bir ödül verdik. Geleceğin ressamlarını yetiştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca her gelen öğrenci konuya uygun olarak tarihsel, kültürel ve doğasal herşeyi tuvallere yansıttılar."
"SIRA DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARDA" 
Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi, önümüzdeki hafta da yurdun dört yanından down senrdromlu çocuklar ile diğer engelli öğrencileri de buraya davet ederek koloni çalışması yapmalarını sağlayacak. Geçtiğimiz yıl da buraya davet edilen dovn sendromlu çocukların sanata karşı olan yeterneklerinin ortaya çıkması ve bulundukları ortamın onlar için tam anlamıyla terapi sağlaması, talebi bu yıl arttırdı.
Bu etkinliklerden hiç bir ücret alınmadığı gibi, tüm masraflar ve yeme içme konaklama işadamı Ahmet Şahin tarafından karşılanıyor.


FOTOĞRAFLI