Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - DENİZLİ'nin Güney İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıktaki birinci derecede SİT alanı olan ve genel sıralamada Türkiye'nin 23'üncü doğal harikası olarak bilinen Güney Şelalesi'nin yatağı, geçen yıl Mayıs ayında heyelanla çöktü. Şelale, 245 bin TL harcama yapılarak gerçekleştirilen çalışmaların ardından eski yatağında akmaya başladı.
Denizli'nin Güney İlçesi'ndeki Türkiye'nin doğal güzelliklerinden olan Güney Şelalesi'nin yatağı geçen yıl çöktü. Şelalenin aktığı en üst tabakası aşağıya doğru büyük kaya kütleleri, taş ve toprakla birlikte düştü. Bilim adamlarının 500 yılda oluştuğunu tahmin ettiği şelale tortusu da tamamen kayboldu. Denizli ve doğa severleri oldukça üzen bu çöküntünün ardından harekete geçen Denizli Valiliği, 17 gün içinde şelalenin yönünü değiştirdi ve 40 metre yükseklikte yeni bir şelale oluşturdu. Bu sırada, Pamukkale Üniversitesi'nden akademisyenlerin çalışmalarıyla şelalenin çöken eski yatağı rehabilite edildi. 245 bin TL harcama yapılan çalışmalar tamamlandı ve şelalenin suyu eski yuvasına verilmeye başlandı.
Şelalede incelemede bulunan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, "Özellikle yerli turizm açısından zenginliğimiz olan Güney Şelalesi, eski yatağından akmaya başladı. Şelale çöktükten sonra adeta seferberlik başlatmıştık. Çalışmalar ve çevre düzenlemesi bir yıl sürdü. Güney Şelalesi, Cindere Barajı'nın karşısında görkemli akışıyla doğa severlere ve piknikçilere ev sahipliği yapmaya devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI