Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - SURİYE'de Kürtler'in yaşadığı Rojava bölgesindeki Kobani'de PYD'nin silahlı gücü YPG ile IŞİD örgütü arasında çatışmalar sürerken.  YPG'ye katılmak için Türkiye-Suriye sınırını geçenlerin görüntüleri ortaya çıktı.
Şanlıurfa'daki sınırdaki tel örgüleri aşan Yurtsever Demokratik Gençlik Haraketi (YDGH) üyesi oldukları belirtilen grubun tel örgüleri aştıkları ve Eşme Köyü karşasındaki yer alan Suriye'nin Eşme köyünde büyük bir coşku ile karşılandıkları görüldü.
Şanlıurfa kırsalında en az 800 kişinin önceki gece sınır hattında örülü telleri kaldırarak PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye katılmak üzere Kobaniye geçtikleri ileri sürülürken, YDGH üyelerinin sınırdaki tel örgülerini kaldırıp sınırı aşma ve Kobani sınırlarında karşılama görüntüleri Rojava bölgesine yönelik yayın yapan Ronahi TV tarafından yayımlandı. Görüntülerde, grubun önce bayraklarla yürüdüğü sonra sınır hattında havai fişek patlattığı ve gece karanlığında el fenerleri ve kamera ışıklarının yardımı ile tel örgüleri kaldırıp Suriye tarafına geçtiği görüldü. Suriye tarafına bayrakları ile geçen YDGH üyelerinin Kobani'ye bağlı köyde araç konvoyları ile karşılandıklarıda görüntülerde yer aldı. YDGM üyeleri, Kobani'nin 'Kürdistan toprağı' olduğunu belirtirken burayı savunmak için sınırı aşıp geldiklerini söyledi.
Suriye tarafına geçenler arasında gençlerin yanı sıra yaşlı ve kadınların da bulunduğu ve Diyarbakır'ın Dicle ve Silvan ilçelerinden de geldiklerini söyledikleri görüldü. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdul, en az 800 kişinin Kobani'deki yoldaşlarına yardım etmek için Türkiye-Suriye sınırını geçtiğini söylemiş, ancak PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ise, grubun yaklaşık 100 kişi olduğunu ifade etmişti.

FOTOĞRAFLI