NEVŞEHİR’de bir araya gelen şehit aileleri ve gazi dernekleri tek çatı altında toplanma kararı aldı. Kamu yararına dernek statüsü almak ve siyaset üstü yapı oluşturmak amacıyla toplanan şehit aileleri ve gazi dernekleri, üst kuruluşun adını da Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Sivil Toplum Kuruluşları Birliği olarak belirledi.
Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği binasında toplanan Bitlis, Kırşehir, Ağrı, Adana, Sivas, Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Yozgat ve Gaziantep şehit aileleri ve gazileri dernekleri başkan ve yöneticileri Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin kuruluş kararını aldı ve tüzük çalışmalarına başladı. Türkiye'nin değişik illerindeki 72 derneğin desteği ile kurulan birliğin kurucu başkanlığına Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Seyfettin Apak getirildi.
Dernek başkanları toplantısı öncesinde basın açıklaması yapan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, büyük bir eksiklik olarak yıllardır gündemlerinde olan üst çatı kuruluş kurarak şehit aileleri ve gazilerin haklarını daha iyi koruma, dert ve sıkıntılarını çözme noktasında nihayet olumlu bir noktaya ulaştıklarını söyledi.
Türkiye'de bundan böyle şehit aileleri ve gaziler tek ses, tek yürek olacağını kaydeden Çiftçi “Bu birlikteliğe hepimiz gönül verdik. Siyasi partilerden uzak bir birlikteliğiz. Tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Birliğimizin temelinde bu var. Birlik başkanımız ve yönetimde olan başkanlarımız hiçbir siyasi partiye üye olmayacak. Bu hususta siyasi partiler heveslenmesinler. Çatı kuruluşumuzu kurar kurmaz Kamu Yararına Dernek statüsü kazanmak üzere de çalışmalara başlayacağız” dedi.