Özgür ARSLAN/İSTANBUL,() Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da düzenlenen Türkiye ile Pasifik Gelişmekte Olan Ada Ülkeleri (PSIDS) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın açılışında konuştu.
Türkiye'nin bölgedeki saygınlığının 6 yıl öncesine göre çok farklı bir düzeyde olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Bölgenin sorunları, gerekleri ve ihtiyaçlarını öğrendik ve öğrenmeye devam ediyoruz; bunlara bölgeye özgü, eylem odaklı yanıtlar geliştirmeye gayret ediyoruz. Önümüzdeki dönemde, sizinle birlikte çalışarak sürdürülebilir kalkınma için ortak bir gündem temelinde işbirliğimizi geliştirmeye ilişkin güçlü kararlılığımız aynen vaki olacaktır" diye konuştu.
Bölgeye giden Dışişleri Bakanlığı özel temsilcilerinin faaliyetleri hakkında bilgi aktaran Davutoğlu, "Türkiye'nin Pasifik Adaları'ndaki ilk
diplomatik temsilciliğini açmayı düşünüyoruz. Bölgeye yönelik ilgimiz önümüzdeki dönemde artmaya devam edecek" şeklinde konuştu.
"Boğaz'dan Pasifik'e: Sürdürülebilir Kalkınma İçin Sürekli İşbirliği" temasıyla ikincisi gerçekleştirilen ve iki gün sürecek toplantıda Cook Adaları, Fiji, Kiribati, Mikronezya, Marşal Adaları, Nauru, Niue, Palau, Papua Yeni Gine, Samoa, Solomon Adaları, Tonga, Tuvalu ve Vanuatu temsil edildi.

OA(FOTOĞRAF)