Türkiye, savunma sanayisinde son dönemlerde dünya basınının adeta merceği altına girdi. Türkiye’nin çok sayıda İHA, SİHA ve zırhlı araç ihraç etmeye devam ediyor. 

Türkiye, savunma sanayisinde adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak Türkiye, Afrika ile anlaşma sağladı. Zırhlı muharebe araçları Afrika’da güvenliği sağlamaya başladı. Türkiye’nin Afrika’ya ihraç ettiği zırhlı muharebe araçları adeta kuş uçurtmuyor. Türkiye, Kenya’ya 3 adet zırhlı araç ihraç etti. Bu araçların teslimat tarihi ise 2 yıl olarak tahmin ediliyor. 

‘KENYA'DAKİ SÜREÇ İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLDU’

Hızır 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç'ının tüm Afrika’da güvenliği sağladığını söyleyen Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, ‘Farklı pazarlarda da çalışmalarımız var. Savunma sanayisinde ihracat sabır işi. En az 1,5-2 yıl emek harcıyorsunuz sonunda ya oluyor ya olmuyor. Kenya'daki süreç istediğimiz gibi oldu. Bunun prosedür tarafları var. Şu anda işi imzalıyoruz. Bundan sonra finansal çalışmalar yapılacak sonrasında toplam tutar bildirilip işe başlanacak’ dedi.