İSTANBUL, ()- TÜRKİYE, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın girişimi ve 21 destekçinin katkılarıyla, dünyanın en önemli güncel sanat ve mimarlık etkinlikleri arasında sayılan Venedik Bienali'nde uzun süreli bir mekana sahip oldu.



Venedik Bienali'nin iki ana mekanından biri olan Arsenale'de 2014-2034 yılları arasında tahsis edilen bu mekan sayesinde, Türkiye, bu yıl ilk kez ulusal bir pavyonla Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde yer alacak.



7 Haziran-23 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde yer alacak Türkiye Pavyonu, İKSV binasındaki Salon'da düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Tanıtım toplantısına, projenin organizasyonunu üstlenen İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkiye Pavyonu'nun küratörü Murat Tabanlıoğlu, proje koordinatörü Pelin Derviş ve Türkiye Pavyonu'nun sergi ekibi katıldı.

“TÜRKİYE PAVYONU, TÜRKİYE'NİN MİMARLIK ALANINDAKİ YENİ BAŞARILARININ HABERCİSİ"



Bülent Eczacıbaşı, Türkiye'nin Uluslararası Mimarlık Sergisi'ne katılacak olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. 20 yıl süreyle tahsis edilen Türkiye Pavyonu'nun, Türkiye'nin mimarlık alanındaki yeni başarılarının habercisi olduğunu belirten Eczacıbaşı, “Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi'nin mimarlık alanında etkileşim ve düşünce gelişimine imkan sağlayan zengin bir platform sunacağını ümit ediyoruz" dedi.

(ET) (FOTOĞRAFLI)