Özkan ARSLAN/İSTANBUL, () 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Kadıköy’de kutlama kararı alan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş),  1 Mayıs 1977'de  ölenleri Taksim Kazancı Yokuşu’nda andı. Daha sonra Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakan Türk-İş yöneticileri Kadıköy’e hareket etti.
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve diğer yöneticiler ellerin “1 Mayıs” yazılı çelenkle saat 00.30 sıralarında Kazancı Yokuşu’na geldi. Burada bir konuşma yapan Ergün Atalay, 1977’de ölen 34 kişinin katilinin hala bulunamadığını belirterek, bir anca önce olayların aydınlatılmasını istedi. Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakan sendikacılar ardından Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Ergün Atalay, burada yaptığı konuşmada da isteyen herkesin istediği yerde 1 Mayıs’ı kutlayabilmesi gerektiğini söyledi.
TAKSİM MEYDANI’NDA SAKİNLİK SÜRÜYOR

Öte yandan yoğun güvenlik önlemi altındaki Taksim Meydanı’ndaki sakinlik sürüyor. Polis basın mensupları ve turistler dışında Taksim’e kimsenin girmesine izin vermiyor. Otellerine gitmek isteyen turistler onlarca arama noktası nedeniyle zor anlar yaşıyor. Basın mensupları da Taksim Meydanı’nda bir uçtan öbür uca gidebilmek için bile 3-4 farklı noktada basın kartlarını göstermek zorunda kalıyor.

ÖA (FOTOĞRAF)