Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), () - MUĞLA’nın Milas İlçesi’nde, belediye tarafından yeniden düzenlenen Merkez Şehir Parkı’nın açılış törenine katılan Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’a yoğun sevgi gösterisiyle karşılaştı. 
Parkın açılış törenine Türkan Şoray, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, eski milletvekilleri Fevzi Topuz ve Fahrettin Üstün, CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milaslı'lar katıldı. Parkın açılış kurdelesi Türkan Şoray, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve eşi Elif Tokat tarafından kesildi.
Gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şoray, "Bana bu duyguları, bu mutluluğu yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. Buradaki kadınların tümünü kutluyorum. Ben de bir emekçiyim ve kadınım. Ama ne yazık ki ülkemizde kadınlara yönelik istenmeyen olaylar yaşanıyor. Bunların başında da şiddet geliyor. Kadınlara şiddeti eğitim düzeyini yükselterek aşacağımıza inanıyorum" dedi.
KAYIP KIZIN BULUNMASI İÇİN YARDIM İSTEDİ
Konuşmasının ardından Türkan Şoray, bir süre önce ortadan kaybolan epilepsi hastası ve psikolojik tedavi gören 17 yaşındaki Şeyda Duman’ın fotoğrafını törene katılanlara gösterererek, görenlerin ya da yerini bilenlerin babası Abdullah Duman veya güvenlik güçlerine ulaşmalarını istedi.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Türkan Şoray’a ilçenin doğal ve kültürel özelliklerini simgeleyen bir plaket vererek törene katıldığı için teşekkür etti.

OÇ(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)