YUNANİSTAN’ın Simi Adası Belediye Başkanı Lefteris Papadodukas’dan, Datça’ya anlamlı bir teşekkür mektubu geldi.
Rodos’ta meydana gelen sel felaketinde sulara kapılarak denizde dalgalarla Datça’ya kadar sürüklenen Yunanlı Profesör 52 yaşındaki Konstantinos Argiropoulos’un cesedinin teşhis edilmesi ve sonrasındaki süreçte aileye destek olanlara teşekkür eden Simi Adası Belediye Başkanı Lefteris Papadodukas, bu olayda bir kez daha Türk ve Yunan dostluğunun en güzel örneğinin yaşandığını kaydetti. 2 Aralık 2013 tarihli mektubunda, Yunanlı Profesör Konstantinos Argiropoulos’un cesedini Rodos’a kendi özel teknesi ile taşıyan Datçalı işadamı Hüseyin Güneş başta olmak üzere, Datçalı kaptan Hasan Çıplak, Datça Emniyet Müdürlüğü, Datça Cumhuriyet Savcılığı, Datça Jandarma Komutanlığı ve Yerkesik Belediye Başkanı AK Parti’li Yusuf Demirci’ye teşekkür eden Papadodukas, mektubunda şunları söyledi;
"Rodos’ta kaybolan ve Datça sahilinde bulunan cenazenin belirlenmesi ve taşınması konusunda yardımlarınız için sonsuz teşekkürler. Yardımlarınız ve ilginiz ile bu zorlu ve uzun süreci çok kısa sürede tamamladık. Bir kez daha Türk ve Yunan dostluğunu sayenizde en iyi şekilde kanıtlamış olduk. Ben ve cenaze yakınları tekrar sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Lefteris Papadodukas-Simi Belediye Başkanı."
Öte yandan Başkan Papadodukas, olay günü bizzat Datça’ya kadar gelip Yunanlı profesör Konstantinos Argiropoulos’un ağabeyi 57 yaşındaki Gıanıs Argıropolos ve kız kardeşi 51 yaşındaki Alexandra Argıropolos ile yakından ilgilenmiş, onları teselli etmişti.