Enver ALAS / İSTANBUL, () Türk Tabipler Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası, Taksim Dayanışması üyelerine açılan davanın 12 Haziran'da görülecek ilk duruşması öncesinde bir basın açıklaması yaptı. Aralarında İstanbul Tabip Odası eski Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu'nun da olduğu Taksim Dayanışması üyesi 26 kişinin yargılanacağı davayla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Hepimizin ortak sesi, ortak iradesi, ortak onuru, Taksim Dayanışması yargılanamaz" ifadelerine yer verildi.
TTB Merkez Konseyi Üyesi Osman Öztürk ile İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez ile Genel Sekreter Samet Mengüç, Taksim Dayanışması üyelerine açılan davanın 12 Haziran'da görülecek ilk duruşması öncesi bir basın açıklaması yaptı. İstanbul Tabip Odası'nın Cağaloğlu'ndaki merkezinde yapılan düzenlene basın toplantısında konuşan Osman Öztürk basın açıklamasının Türkiye genelinde bütün tabip odaları tarafından eşzamanlı olarak yapıldığını söyledi. Taksim Dayanışması üyelerine açılan davanın bütün hekimlere açılmış bir dava olduğunu kaydeden Öztürk, "Bu dava ile yargılanmak istenen bu ülkede 2013 Haziran ayında sokağa çıkan milyonlarca yurttaştır. Ve o yurttaşların, özgürlük, demokrasi, eşitlik ve aydınlanmacı talepleridir" diye konuştu. İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez ise konuşmasında yargılamanın vahim bir hata olduğunu belirtti.

"TAKSİM DAYANIŞMASI SUÇ ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"
TTB ve İstanbul Tabip Odası tarafından hazırlanan basın açıklamasını İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Samet Mengüç okudu. Açıklamada, "Her türlü baskıya, karalamaya, yalan ve dolana karşı sürdürülen haklı, meşru ve kararlı mücadeleye Gezi Parkı'nın park olarak kalmasını sağlayan Taksim Dayanışması üyeleri 8 Temmuz Pazartesi akşamı parka gitmek isterlerken tamamen hukuksuz bir şekilde engellendiler. Hükümet güçleri İstiklal Caddesi girişinde hiçbir uyarı yapmadan halkımıza yine biber gazı, tazyikli su, plastik mermi ile saldırdı ve aralarından Taksim Dayanışması üyelerinin de olduğu birçok arkadaşımız Vali'nin talimatıyla ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Hiçbir hukuki kanıt olmadan, tamamen polis tarafından uydurulmuş fezlekelere dayanarak hazırlanan savcılık iddianamesi iki kez reddedildiği halde siyasi iktidarın Taksim Dayanışması'ndan suç örgütü yaratma konusundaki ısrarlı çabasının sonucu olarak 3. iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Türk Tabipleri Birliği'nin bileşenleri arasında olduğu Taksim Dayanışması'nın aralarından İstanbul Tabip Odası eski Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu'nun da 26 üyesi için açılan 'zorlama dava'nın ilk duruşması 12 Haziran Perşembe günü Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'nda başlayacak. Taksim Dayanışması suç örgütü değil, doğasına ve kentine sahip çıkarak onurlu bir yaşam kurmaya çalışanların özgürlük mücadelesinin dayanışma örgütüdür. Hepimizin ortak sesi, ortak iradesi, ortak onuru Taksim Dayanışması yargılanamaz" denildi.
Basın açıklamasına Türk Oftalmoloji Derneği Başkanı Ziya Kapran, Sosyoloji Mezunları Derneği Başkanı Ünal Özen ile Türk Toraks Derneği adına da Benan Müsellim katılarak destek verdi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)