83'ÜNCÜ İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında organize edilen Sinema Burada Festivali, İzmir Sanat Merkezi'nde düzenlenen tören ile başladı. Türk Sineması'nın ünlü isimlerine 'Sinemaya Saygı' adıyla ödül verildi.
13 yıldır başarı ile organize edilen ve büyük ilgi gören Sinema Burada Festivali bu yıl da zengin içeriği ile 3 - 7 Eylül 2014 tarihlerinde, sinemaseverleri ve sinemaya gönül verenleri bir kez daha Kültürpark'ta buluşturdu.
2014 yılının Türk sinemasının 100'üncü yılı olarak kutlanması nedeniyle festivalin bu yılki teması, "Türk Sinemasının 100. Yılı İEF'de" olarak belirlendi. Bu yıl, 'Sinemaya Saygı' adı altında Türk sinemasının emekçileri Fikret Hakan, Tijen Par, Nuri Alço, Halit Akçatepe, Gülsen Tuncer, Necip Sarıcı, Atilla Dorsay, Engin Ayça, Süleyman Turan, Güler Ökten, Oğuz Makal, Cahit Berkay'a 'Emek Ödülü' İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu tarafından verildi.
Bir süre önce yaşamını yitiren İzmirli sanatçı Çolpan İlhan da unutlmadı. Çolpan ilhan, Türk Sineması'na katkılarından dolayı Saygı Ödülü ile anıldı. Başkan Kocaoğlu, "Bir kuşak sizlerin filmleriyle büyüdü. Sizlerle gülüp sizlerle ağladı. Anadolu gerçeğini, törelerimizi sizin sayenizde öğrendi. Hayallerinde, ideallerinde hep siz oldunuz. Ve iyi ki varsınız" dedi.
İzmir Sanat Merkezi'nde organize edilen Sinema Burada Festivali'nde 26 film, 2 belgesel olmak üzere toplam 28 gösterim gerçekleştirilecek.
Festivalin en ilgi çekici etkinliklerinden biri olan 'Gençler İçin Film Atölyesi'nde konunun uzmanı isimler sinema tutkunu 12 - 16 yaş arası gençlere senaryo, kamera kullanımı, çekim teknikleri, kurgu, ses ve müzik bilgisine ilişkin eğitim verildi. Daha sonra atölyeye katılan gençlere, kendilerine tahsis edilen teçhizatlarla ilk filmlerini çekme olanağı sunuldu. Gençler İçin Film Atölyesi Ödül Töreni, 7 Eylül 2014 Pazar günü saat 18.00'de İzmir Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

FOTOĞRAFLI