MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’ndeki Paradise Dalış Eğitim Merkezi’nde rehber balık adam olarak çalışan 36 yaşındaki Yıldırım Arıcan, bar işletmek için gittiği Tayland’da Richard Chamberlain, Stacy Keach, Jessica Chastain ve Mark Umbers gibi önemli aktörlerin rol aldığı 'Karasakal (Blackbeard)' adlı filmde korsan rolü oynadı. Arıcan, iyi kılıç kullandığı ve korsan tipine uygun olduğu için rolü kaptığını belirtti.
Marmaris Yat Limanı’nda kardeşi Beyazıt Arıcan’la bar işleten Yıldırım Arıcan, altı yıl önce bir gün aynı işi Tayland’da yapmaya karar vererek bu ülkeye gittiğini söyledi. Tayland’da açtığı bar sayesinde kısa sürede çevre edindiğini anlatan Arıcan, Karasakal filminde nasıl rol aldığını şöyle anlattı:
"Karasakal filminin setinde çalışanlardan biri arkadaşıma korsan rolünde oynacak birkaç figüran aradıklarını söylemiş. O da gelip bana söyledi. Gidip başvurdum. Filmin yönetmeni tipimi ve kılıç kullanmamı beğendi. Filmde korsan rolü oynadım. 1.5 ay ünlü aktörlerle çalışmak keyifliydi. Daha sonra tsunamiyi anlatan After Mate isimli bir filmde daha felaketzedelerden birini canlandırdım. Orada kalsaydım belki başka filmlerde de rol alabilirdim. Ancak Türkiye’ye dönmek zorundaydım."