Serkan ÖZDEMİR/SOMA (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, Türk Kızılayı tarafından madenciler ve geçen 13 Mayıs'taki faciada ölen madencilerin yakınları için 5 bin kişilik iftar verildi. İftar öncesi ilçe belediyesini ziyaret eden ve yapılan yardımlar hakkında açıklamalar yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı kınadı.
Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen iftar yemeği öncesi Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Soma Belediye Başkanı AK Partili Hasan Ergene'yi makamında ziyaret etti. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıyı değerlendiren Akar, Irak'ta Telafer olayı sürerken, İsrail'in alışılagelmiş orantısız güç kullanımına dayalı saldırısıyla Gazze'yi işgal planını devreye soktuğunu söyledi. Akar, "Bugün itibariyle 700'e yakın Gazzeli kardeşimizin şehit, 4 bine yakınının yaralı olduğunu öğrendik. Türk Kızılay'ı olarak Gazze'den 2008'den bu yana çekilmedik, daimi ofisimiz var. Çalışan yerel personel vasıtasıyla yerinden temin yapmak suretiyle gıda kolisi dağıtımına derhal başladık. Zaten bu felaket olmasıydı bile biz oraya 2 bin aileye Ramazan yardımı planlamıştık. Bu olay 15 bin aileye daha yardım yapmaya karar vermeye itti. Şu an hedefimiz 15 bin aileye, yani 75 bin kişiye acil gıda malzemesini ileterek onların mağduriyetlerini gidermek" dedi.
BOSNA VE IRAK'A YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLDİ
Türk Kızılay'ının yaptığı yardımları anlatan Genel Başkanı Akar, "Kızılay olarak Soma'da maden faciasıyla uğraşırken ve şehit yakınlarımızın acılarını dindirmeye devam ederken, bir taraftan da Bosna Hersek'teki sel faciasına yardım eli uzattık. Bosna Hersek'e 37 TIR yardım malzemesi gönderdik" diye konuştu. Ayrıca Akar, IŞİD'in Irak'ta, Telafer ve Musul'u işgal etmesi sonrasında göçmen durumuna düşen binlerce evsiz Türkmen için Hak-İş, Türk-İş, ve Memur-Sen ile başlattıkları kampanya kapsamında bölgeye 47 TIR yardım malzemesi gönderdiklerini, bunlardan 31'inin yerlerine ulaştığını belirtti. Ardından Cengiz Topel Meydanı'ndaki iftar yemeğine geçildi. Semazenlerinde yer aldığı iftar programında ilahiler okundu, maden şehitleri için dualar edildi. İftar yemeğini Akar, kendi eliyle dağıttı.
İftardan sonra bir konuşma yapan Akar, "Soma'da yaşanan büyük acıyı unutmuyoruz, kalbimize gömdük. 13 Mayıs'ta burada şehitlerimizi anarken maden ocağında meydana gelen patlamada rahmana kavuşan şehitlerimizi bir kere daha Allah'ın rahmetine tediye ediyoruz. Onları rahmetle, minnetle anıyoruz. Türk Kızılayı daima milletimizin merhamet eli olarak, kara gün dostu olarak, milletimizin yanında olmaya devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI