TÜRK Kızılayı tarafından Irak'ta yaşanan iç karışıklıktan dolayı yaşadıkları evleri terk eden Türkmenlere yönelik başlatılan 'Tel-Afer'e El Uzat' kampanyası kapsamında toplanan gıda, giyim ve su yardımlarının bulunduğu 16 TIR'lık yardım konvoyu törenle Gaziantep'ten yola çıktı.
İstasyon Meydanında düzenlenen törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ilçe belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı. Törende konuşan Ahmet Lütfi Akar, İsrail devletinin Gazze'ye yaptığı operasyonları eleştirerek, "Yaşanan olaylar şedit bir devletin, mazlum bir milleti köşeye sıkıştırarak katletmesi olayıdır. Maalesef şu an aldığımız haberlere göre, Gazze'de şu an 600'den fazla şehit ve 4 binden fazla yaralı olduğu söyleniyor. Karşı tarafın ise 15 ölü verdiği düşünülürse, yaşanan olayın ne kadar acımasız, ne kadar orantısız olduğu gözükmektedir" dedi.
Kızılay'ın Gazze'de de gerekli tedbirleri aldığını ifade eden Akar şöyle konuştu:
"Kızılay olarak orada ilaç ve gıda maddesi olarak orada da tedbirlerimizi aldık. Arkadaşlarımızı orada görevlendirdik. Yerinden temin yapmak suretiyle ilaç ve gıda temini yapıyorlar. Orada kötü durumda olan Gazzeli kardeşlerimizin emrine tahsis ediyorlar. Türk Eczacılar Birliği ve Türk İlaç Sanayicileri İşverenleri ile yaptığımız anlaşmalar gereği, ellerindeki ilaçları bize veriyorlar. Bizde İstanbul'daki depolarımızda biriktiriyoruz. Uçakla Telaviv üzerinden bu ilaçları Gazze'ye götüreceğiz."
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Ortadoğu'da yaşanan olayların kan ve göz yaşını birlikte getirdiğini belirterek, "Bu coğrafyada yaşamak bizim kaderimiz. Bu coğrafya her zaman için, kanın, gözyaşının, savaşların yoğunlukta olduğu bir coğrafya oldu. Türkiye her zaman en az gözyaşı olsun, en az savaş olsun diye mücadele etti. Bu duyguyla bu yolculuğa devam edeceğiz. Türkmen kardeşlerimiz bizim, komşularımız bizim akrabalarımız. Tarihten gelen muhteşem bir gönül bağımız var. Onların bu durumu en az zararla atlatmaları için destek veriyoruz. Bu TIR'lar oraya iç barış gelene kadar verdiğimiz desteklerin göstergesidir" diye konuştu.
Gaziantep Valisi Erdal Ata da, Irak'ta yaşayan Türkmenlerle kan bağımız olduğunu ifade ederek, Türk Kızılay'ın her zaman mağdur halkların yanında olarak büyük bir başarıya imza attığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından insani yardım malzemesi yüklü olan 16 TIR'dan oluşan konvoy yola çıktı.

FOTOĞRAFLI