ANKARA, () - ÇANAKKALE Gökçeada'da aşırı yağışlar sonrası meydana gelen taşkın ve selin ardından harekete geçen Türk Kızılayı, bölgeye uzman ekipleriyle birlikte 1.000 adet kumanya, 500 adet battaniye, 250 adet mutfak seti ve sudan oluşan acil durum yardım malzemeleri ile öncü afet aracı ve ikram aracı gönderdi.

Gökçeada'da sabaha karşı başlayan ve etkisini artıran yağış, ilçe merkezinden geçen Çınarlı deresinin taşmasına neden oldu. Can kaybının yaşanmadığı, çok sayıda aracın ve iş yerinin zarar gördüğü selin hemen ardından harekete geçen Türk Kızılayı, ihtiyaç tespitinin ardından bölgeye uzman ekibiyle birlikte, acil ihtiyaç malzemelerini sevk etti.

Türk Kızılayı Kırıkkale Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden bölgeye gönderilen 1.000 adet kumanya, 500 battaniye, 250 adet mutfak seti ve su, afetin etkili olduğu bölgelerde afetzedelere ulaştırılacak.

Türk Kızılayı, gelişmeleri Afet Operasyon Merkezi (Ankara), Kırklareli Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Gökçeada Şube Başkanlığı tarafından takip ediyor.

() (MV)