TÜRK Kızılayı, sel afetine uğrayan Bosna Hersek'e yardım malzemesi gönderen Tır'ı yola çıkardı. Irak'da Işid ordusunun ele geçirdiği Musul'u terk edip Kürt bölgesinde kurulan kamplarda yaşamaya başlayan Türkmenlere yardım elini uzatan Türk Kızılayı, ilk etapta 2 bin aile için insani yardım malzemesini bölgeye ulaştırdı.

Bosna Hersek'e yardım malzemesi gönderimi töreninde konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Irak'ta yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini, tüm hazırlıkları tamamladıklarını, Dışişleri Bakanlığı ve AFAD tarafından yapılacak talep ve yönlendirmenin hemen sonrasında Irak'ta kamplarda yaşam mücadelesi veren insanlara daha fazla yardım ulaştırabileceklerini söyledi. Genel Başkan Akar, barınmadan gıdaya her türlü insani yardım stoğunu hazır bulundurduklarını ve en kısa zamanda Irak'taki kamplara ulaştırabileceklerini belirtti.

BOSNA'YA 5 TIR MOBİLYA YARDIMI

Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) Türk Kızılayı'na bağışladığı 5 Tır yardım malzemesi, Ankara'da düzenlenen törenin ardından Bosna Hersek'e gönderildi. Tüm eşyaları sel suları nedeniyle kullanılmaz hale gelen Bosnalılara, afetin ilk gününden bu yana 15 Tır ardım malzemesi gönderdiklerini belirten Genel Başkan Akar, MOSDER'in de Bosna'ya yardım gönderme konusunda Türk Kızılayı'nı tercih ettiğini dile getirdi.

Türk Kızılayı olarak 'Bosna'nın umutlarını sel aldı' sloganıyla yardım kampanyası başlattıklarını da açıklayan Akar, hayırsever vatandaşların Bosna'ya yardım konusunda kampanyaya destek vermesini istedi.



(FOTOĞRAFLI)