TÜRK kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelen Türk Kahvesi’nin hazırlanma ve sunum aşamalarındaki tarihi değişim ve gelişimini yansıtan “Türk Kahvesinin Yolculuğu” adlı sergi, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bulunan TAV Galeri’de açıldı.
Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği (TKKAD) ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile yayımlanan eserlerden ‘Turkish Coffee’ kitabında bulunan ‘Türk Kahvesinin Yolculuğu'nun anlatıldığı sergi, yolcuların büyük beğenisini topladı. Serginin açılışı ile birlikte yolculara Türk kahvesi ve kahveli lokum ikramı da yapıldı.
Serginin açılışına TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur ile Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Danışma ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Serim katıldı.
TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “Pek çok farklı kültürden her gün binlerce yolcuyu ağırlayan İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki kültür-sanat platformu TAV Galeri’de, Türk kültürünün en önemli unsurlarından 'Türk Kahvesinin Yolcuğu' sergisini yolculara taşımaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.