Sebile ÇETİN/ BURSA, ()-BURSA’da yapılacak olan 482 okul müdürü atamasının adil olmayacağını savunan Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim- Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Bir ay önce göreve getirilen ilçe ve şube müdürleri okulun yerini, müdürlerin adını dahi bilmeden kaderlerini tayin edecek” dedi.
Milli Eğitim Temel Kanunu'da 4 ay önce yapılan değişikliklerle başlayan tartışmalar devam ediyor. Görev süresini dolduran okul müdürlerinin görevden alınmasının kararlaştırılmasıyla 15 Ağustos’tan sonra Bursa’da 482 okul yöneticisinin kaderi belirlenmiş olacak. Konuyla ilgili sendika binasında basın açıklaması yapan Türk Eğitim- Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin okul yöneticisinin kadro güvencesi ve kazanılmış haklarının elinden alınacağını söyledi. Türkoğlu, 4 yılını dolduran okul müdürlerinin devam etmesi için 15 Ağustos’a kadar puanlama yapılacağını kaydederek, “Yönetmelik gereği müdürlerin göreve devam edebilmesi için 100 puan üzerinden 75 puan alması gerekiyor. Bunun 40 puanını öğretmenler, öğrenci ve aile birliği yöneticileri 60 puanını da ilçe Milli Eğitim Müdürleri ve ilgili şube müdürleri verebilecek. Bir ay önce göreve getirilen ilçe ve şube müdürleri okulun yerini, müdürlerin adını dahi bilmeden kaderlerini tayin edecek” diye konuştu.
“DANIŞTAY’IN REDDETTİĞİ ŞUBE MÜDÜRLERİ KARAR VERECEK”
Danıştay 5’İnci Dairenin bin 703 şube müdürünün atamasını iptal ettiğini hatırlatan Türkoğlu, müdürlükleri düşecek ya da görev yerleri değiştirilecek olan şube müdürlerinin puanlama yapmasının doğru olmadığını belirtti. Eğitim, öğretimin ekip işi olduğunu ve güvencesiz hiçbir okulda çalışma yapılamayacağını dile getiren Türkoğlu, “1 aydır görevde olanlar 20 yıldır eğitime hizmet vermiş müdürlük yapmış eğitimcilerin okullarında devam edip etmeyeceğine karar verecek. Utanmasalar sınıf başkanı atayacaklar” dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu’na seslenen Türkoğlu, tek isteklerinin asgari adalet olduğunu vurguladı. Türkoğlu, okul müdürlerinin ve öğretmenlerin okullarda baskı gördüğünü iddia ederek, ‘Paralel yapıdan kimse okullarda yöneticiliğe devam edemeyecek’ söylemlerinin de kendilerine iletildiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI