MUĞLA'nın dünyaca ünlü ilçeleri Bodrum, Fethiye ve Marmaris'te, 2 yıl önce dönemin Emniyet Müdürü Kadir Ay tarafından başlatılan atlı polis dönemi sona erdi. Polis teşkilatı, sahil şeritlerinde adını 'yüzyılın buluşu' sloganı ve ABD eski Başkanı George Bush'un üzerinden düşmesiyle duyuran 'ginger' aracını kullanacak.
İçişleri Bakanlığı'nın son atama kararnamesiyle Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal'ın yerine atanan Polis Başmüfettişi Veysal Tipioğlu, müdürlük binasında basın mensuplarına tanışma kahvaltısı verdi. Müdür Tipioğlu, il genelinde suç oranlarının azalmasında en büyük etkenin yaptıkları bilgilendirmeler ile vatandaşların daha duyarlı hale gelmesinden kaynaklandığını söyledi.
Hanutçuluk konusunda sert açıklamalarda bulunan Tipioğlu, "Öncelikli amacımız suç işlenmeden önleme çabası içinde olmamızdır. Bugüne kadar desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İl genelinde bundan sonra suç işleme oranı, Türkiye ortalamasının altında kalacaktır. Turizm sezonu başladı. Özellikle hanutçuluk konusunda çok titiz davranıyoruz. Duyarlılık göstermeyen esnaf, 3 kere aynı hareketi tekrarlarsa işyeri 1 ay kapatılacak, sonrasında ruhsatı iptal edilecek. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Yerli ve yabancı turistler ilimizin doğal güzellikleri görmeye ve eğlenmeye geliyor" dedi.
Atlı polis uygulamasının bu sezon olmayacağını da belirten Tipioğlu, "Ekiplerimiz olaylara daha hızlı bir şekilde müdahale etmesi için ginger araçları kullanacak. Bu uygulamayı daha önce İstanbul'un Kadıköy İlçesi'nde Emniyet Müdürü olarak görev yaparken hayata geçirmiştim" dedi.
Amerikalı Dean Kamen tarafından icat edilen ve 3 Aralık 2001 tarihinde piyasaya sürülen Ginger, adını dünyada ABD eski Başkanı George Bush'un üzerinden düşmesiyle duyurmuştu. Marmaris İlçesi'nde geçtiğimiz yıl protokol üyeleri tarafından gingerlerin, yaya yolları ve kaldırımlarda kullanılması nedeniyle yasaklanması gündeme getirilmişti.

CA(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)