DENİZLİ Valisi Abdülkadir Demir, kentteki turizmciler ve seyahat acentalarının temsilcileriyle Pamukkale’ye giderek, Hierapolis Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Demir, “Hep birlikte Pamukkale’yi dünyaya tanıtacağız” dedi.
Vali Abdülkadir Demir, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, müze müdürü Hasan Hüseyin Baysal, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili İsmail Edip Yılmazlı, Denizli Turistik Otel İşletmecileri Derneği Başkanı Gazi Murat Şen ve Denizli’deki turizmcilerle ilk olarak Pamukkale Üniversitesi tarafından kazı çalışmalarının yürütüldüğü Nekropol Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.
Vali Abdülkadir Demir, 2013’ün Hierapolis Antik Kenti kazıları için çok önemli bir yıl olduğunu söyleyerek, “Antik tiyatrodaki sahne dekorasyonu tamamlandı. Sekiz farklı alanda yapılan kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkan eserler var. Kazı çalışmaları için bu yıl 1 milyon 200 bin lira harcandı. Nekropol Türkiye’deki antik kentler içinde en büyük alana sahip bölge. Böyle bir yerin öncelikle ziyaret edilebilir hale getirilmesi gerekiyordu. Asfalt yol kaldırıldı, antik yola ulaşıldı. Antik yoldaki çalışmalar bittiğinde Türkiye’nin en büyük nekropolü temiz düzenli hale gelecek. Hep birlikte Pamukkale’yi dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.

FI)İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)