Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu, sosyal paylaşım sitelerinin dünyada en yoğun kullanılan portalı Twitter’ın kapatılmasının, ortaklık yaptıkları tur operatörleri ve Türkiye’ye rezervasyon yaptırma konumunda olan yabancı turistleri olumsuz etkilediğini söyledi.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal paylaşım sitelerinin yasaklanmasının turizmi olumsuz etkileyeceği belirtti. Karcılıoğlu, "Görüştüğümüz birçok yabancı tur operatörü ve acente arasında alay konusu olan bu olumsuz durum hem ülke imajımızı hem de zaten çok kırılgan olan turizm sektörümüzü derinden etkilemektedir. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok noktasından bu yıl tatil programlarını Türkiye olarak kararlaştırmış, rezervasyon yaptırma aşamasına gelmiş insanlar ülkemizde uygulanan bu antidemokratik uygulamaya ve bir anda ortaya çıkan anlamsız siyasi gerilime ve kavgacı üsluba bir anlam verememekte. Tatile gelecekleri tarihte muhtemel bir karışıklık olabileceği dedikoduları ile programlarını değiştirme yoluna gittikleri duyumlarını almaktayız" dedi.
Türkiye’deki otellerin büyük bir bölümünün başta tanıtım olmak üzere birçok alanda sıfır maliyetle, yoğun olarak kullandıkları sosyal paylaşım sitelerinin böyle keyfi olarak sık sık kapatılmaları ve hatta tehdit unsuru olarak kullanılmalarının da ciddi travmalara neden olduğunu belirten Karcılıoğlu, "Twitter üzerinden getirilen böyle bir yasaklamanın zaten hiçbir işe yaramadığı, hatta kullanım ve kullanıcıların yeni sistemler üzerinden arttığını düşünecek olursak, ülkemizin en önemli döviz girdi kaynağı olan turizmimizi önemli ölçüde etkileyecek bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi en önemli temennimizdir. Sosyal paylaşım sitelerinin dünyada en yoğun kullanılan portalı Twitter’in kapatılmasının partnerlerimiz olan tur operatörleri arasında ve halen ülkemize rezervasyon yaptırma konumunda olan yabancı misafirlerimiz arasında olumsuz sonuçları ortaya çıkarmaktadır" diye konuştu.

YA(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)