Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde turizm sezonunda doluluk oranları ile ilgili açıklamaları eleştiren Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Başkanı Galip Gür, 'Bodrum'da yer kalmadı ve oteller doldu' açıklamaları yerine 'Bodrum'a gelecek misafirlerin oteller ile bağlantı kurup rezervasyon yaptırarak gelmeleri tavsiye edilir' ifadelerine yer verilmesi gerektiğini söyledi.
Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin turizmci başkanı Galip Gür, turizm sezonunda yapılan doluluk oranları ile ilgili haberlerin kendisini şaşırttığını dile getirdi. Galip Gür, şunları söyledi:
"Son zamanlarda özellikle bayram ve sezonun açıldığı dönemlerde çeşitli kişiler tarafından medyada 'Bodrum doldu, Bodrum'da yer yok' gibi beyanlara yer veriliyor. Bu tarz açıklamaları üzüntü ve hayret içerisinde karşılıyorum. Bunlar 'Bodrum'a gelmeyin' anlamına gelir. Teknik olarak hiçbir kurum, kuruluş, dernek ve şahısların Bodrum'daki otellerin anlık doluluk oranlarını görmeleri mümkün değildir. Hal böyle iken bu tarz beyanların neye dayanarak verildiği anlaşılır gibi değildir. Kaldı ki internet ortamında dünyaca ünlü rezervasyon sistemlerinde Bodrum yazıp Ağustos ayında rezervasyon yaptırmak istediğinizde karşınıza yüzlerce otel seçeneği çıkıyor. Hiç kimsenin Bodrum otellerini bu şekilde ipotek altına almaya yetkisi ve hakkı yoktur. Sonuç olarak 'Sezonda ve bayramlarda Bodrum'da yer kalmadı. Tüm oteller dolu' tarzında beyanatlar yerine 'Bodrum'a yüksek sezonda gelecek misafirlerimizin oteller ile bağlantı kurup rezervasyon yaptırarak gelmeleri tavsiye edilir' diye bir ifade kullanmaları gerektiğini düşünüyorum."

FOTOĞRAFLI