Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki Side Mare Resort ve Thalia Beach Resort otellerinde kalan turistlerin katılımıyla Soma'da meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren işçiler anıldı.
Thalia Beach Resort Otel'in sahilinde dün akşam toplanan tatilciler, önce mumlarla 'Soma' yazdı. Tatilciler ve otel çalışanları sonra şehit düşen madenciler için saygı duruşunda bulundu. Her madenci için gökyüzüne bir dilek feneri uçuran tatilciler, dua etti.
Boztepe Oteller Grubu Genel Müdürü İsmail Tuta, Soma'da meydana gelen maden faciası sonrası otellerinde birçok etkinliği iptal ettiklerini belirtti. Otelde konaklayan turistlerle birlikte yaşamını yitiren işçileri anmak için etkinlik düzenlediklerini kaydeden Tuta, "Yaşamını yitiren işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türk milleti olarak umarım bundan sonra böyle acılar yaşamayız" diye konuştu. Otellerde konaklayan turistler ise yaşanan faciayı tatilleri sırasında öğrendiklerini, büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

KA(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)