Cihan KAYA / KÖYCEĞİZ(Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi Göcek Mahallesi'nde ve Köyceğiz İlçesi'nin Pınarköy Mahallesi'nde çiftçi ailelerin çocukları, çalışarak harçlıklarını çıkartıyor. Çocuklar ailelerinin yetiştirdiği sebze ve meyveler ile kendi  yaptıkları el işlerini cadde ve sokaklarda satarak aile bütçesine katkı sunmaya çalışıyor.
Muğla Göcek ve Köyceğiz Pınarköy Mahallerinde okulların tatil olmasıyla birlikte çok sayıda çocuk, ailelerinin yetiştirdiği kabak, taze fasulye, salatalık, semizotu, erik, armut ve birçok yeşilliği ve el işlerini yol kenarına kurdukları derme çatma tezgahlarda satmaya başladı. 
Pınarköy Mahallesi'nde sebze satan 5'inci sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Ceren Sıkkın, 5 kardeş olduklarını okulların tatile girmesiyle çalışmaya başladığını söyledi. Günde 40 TL civarında kazandığını söyleyen Ceren Sıkkın, yaz tatili boyunca bu işi yaptığını hem aile bütçesine katkı sağladığını, hem de okul harçlığını çıkardığını belirtti.
Göcek Mahallesi'nde el işi satan 11 yaşındaki Irmak Duran da, "Burada el becerilerimizi satarak para kazanıyorum. Ayrıca yabancı dilimi de geliştiriyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI