ZONGULDAK'ta, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Gökgöl Mağarası, içinden geçen derenin su seviyesinin yükselmesiyle sular altında kaldı. Suyun çekilmesiyle bir bölümü balçıkla da kaplanan mağaranın 50 metreden sonraki bölümü ziyarete kapatıldı.
875 metresi turizme açık olan 3 bin 250 metre uzunluğundaki Gökgöl Mağarası'nın içinden geçen derenin su seviyesi, karların erimesiyle yükseldi. Mağaranın ilk 50 metreden sonraki bölümü sular altında kaldı. Suların çekildiği yürüyüş parkurunun bir bölümü ve diğer bölgeler balçıkla kaplandı. Sular nedeniyle mağaranın bazı sarkıt ve dikitlerinin zarar gördüğü belirtildi. Traverten, sarkıt, dikit, sütun, damlataşlar ve milyonlarca yılılk fosilleriyle ilgi çeken mağaranın su ve balçıkla kaplanan bölümü ziyarete kapatıldı.
SULAR ÇEKİLİNCE TEMİZLİK YAPILACAK
2001'de turizme açılan ve şu ana kadar yaklaşık 271 bin kişinin ziyaret ettiği mağarada suların tamamen çekilmesiyle temizlik çalışması yapılacağı belirtildi.
İl Özel İdaresi'nce, mağaranın aydınlatma projesi ve çevre düzenlemesi için Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'ne gönderilen yazının uygun görüldüğü, 1 ay içinde yapılması planlanan ihale ile mağarada 4-5 ay sürecek bir tadilat yapılacağı da bildirildi.