MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde, yürüme güçlüğü ve görme bozukluğu çeken 54 yaşındaki İsmail Hakkı Bozyiğit, oğlu 22 yaşındaki Enes Bozyiğit’in sırtında 8 basamak çıkarak oyunu kullanmak zorunda kaldı.
Tüm yurtta yerel seçimler nedeniyle sandık başına gidilirken, engelilerden zor anlar yaşayanlar oldu. Romatizma nedeniyle yürüme güçlüğü çeken ve görme bozukluğu bulunan İsmail Hakkı Bozyiğit, oyunu kullanmak üzere oğlu Enes Bozyiğit ile Arif Canpoyraz İlkokulu’na geldi. Enes Bozyiğit, otomobilin arka koltuğundaki babasını sırtına alıp, 30 metre taşıyarak okul binasına getirdi. Bozyiğit, babasını oy kullanacağı salona götürübilmek için sekiz basamak daha çıkarak zemin kata ulaştı. Baba-oğul, oy kullandıktan sonra da aynı güçlükleri yaşayarak evlerine dönebildi. Tüm engeline rağmen gelip oyunu kullandığını belirten Bozyiğit, “Vatandaşlık görevimi yerine getirdiğimi için mutluyum” dedi.
Aynı okulda 85 yaşındaki Ayşe Çelik de vatandaşların yardımıyla oyunu kullanabildi.
BAŞKAN ORHAN DA OYUNU KULLANILDI
AK Parti’den tekrar aday olan Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan da eşi Türkan Orhan ve iki çocuğuyla birlikte saat 11.00’de Arif Canpoyraz İlkokulu’na gelip, 1144 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Başkan Orhan, “Seçimlerin Turgutlu’ya hayırlı olması lazım” dedi.

DÇ(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)