Doğan ÇİZMECİ/TURGUTLU (Manisa), () - MANİSA'da, Turgutlu Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan adayı Serhat Orhan, belediyenin dağıttığı 50 liralık gıda yardım fişlerine yapılan eleştirilere yanıt verdi. Orhan, “Şimdiye kadar akılları nerdeydi? Belediye bu yardımları 2004 yılından beri yapıyor” dedi.
Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, belediye olarak uzun süredir yardım yaptıklarını söyleyerek eleştirilere anlam veremediğini dile getirdi. Başkan Orhan, “Turgutlu Belediyesi encümeni 10 gün önce aldığı kararla 40 marketle anlaşma yaptı. Gıda fişi yardımları cumartesi günü başladı ve devam ediyor. Yaklaşık 13 bin kişi yardımlardan yararlandı. Bu durumun seçimle hiçbir ilgisi yok. Ramazan ayında da dağıttık. Yardımlarımız 2004 yılından beri devam ediyor. Şimdiye kadar akılları nerdeydi?” diye konuştu.
CHP'Lİ ÖREN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Turgutlu Stadı'nın alt kısmında ve kapalı otoparkın yanında dağıtılan yardımlar nedeniyle oluşan izdihamdan son derece rahatsız olduklarını dile getiren CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu ise vatandaşların TC numaralarının alınarak Turgutlu Belediyesi’nin mührünü taşıyan makbuz verildiğini ileri sürdü. Seçime yönelik haksız oy sağlanmaya çalışıldığını iddia eden Doğrucu, “İnsanlarımıza yardım dağıtılmasına karşı değiliz. Başkanlığı aldığımızda iş ve aş sağlamak için insanlarımıza yardım yapacağız ama asla seçim zamanı değil. Seçime 12 gün kalmış. Birden bire bu hediye çeklerini dağıtmak kesinlikle etik değil. 2988 sayılı yasaya da aykırı, Yüksek Seçim Kurulu kararlarına aykırı. Bu sadece yoksullara değil, sıradan insanlara da dağıtılıyor. Örneğin maddi durumu iyi olan belediye meclis üyesi adaylarımızdan Mahir Ek’in kız kardeşine de verilmiş. Bu konuyla ilgili milletvekilimiz Hasan Ören, video kayıtları ve fotoğraflarla birlikte Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu” dedi.
Şikayet dilekçesini parti adına verdiklerini ifade eden Doğrucu, seçim zamanı yapılan ve yalnızca yoksulları kapsamayan yardımların farklı bir amaç taşıdığını savundu.
AK Parti’li Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ise herhangi bir mahkemeden karar çıkmadığı sürece yardımların 24 Mart’a kadar devam edeceğini bildirdi.

DÇ (İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)