Erol AKKIR/ANTALYA, () - TÜRKİYE'nin ilk yüz nakillisi 21 yaşındaki Uğur Acar ile dördüncü yüz nakillisi 35 yaşındaki Turan Çolak, Çanakkale Şehitliği'nde dönemin asker üniformasıyla fotoğraf çektirdi. Acar ve Çolak, denizci olmanın en büyük hayalleri olduğunu dile getirdi.
Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği Yakınları Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Çanakkale gezisine katılan Uğur Acar ile Turan Çolak, ziyaret ettikleri Çanakkale Şehitliği'nde şehit askerlerin üniformalarını giyerek askerlik özlemini giderdi.
Askerlik yapmadığı içi, bunun kendinde bir özlem olduğunu söyleyen Turan Çolak, "Askere gitmek ve asker kıyafetiyle fotoğraflar çektirmek isterdim. Bu gezimiz sırasında çok etkilendiğim Türk askerlerinin kıyafetlerini giyerek fotoğraf çektirmek istedim. Çok mutlu oldum. Bu duyguyu yaşayan her Türk erkeği gibi vatanım için nöbet tutmak isterdim" dedi.
Uğur Acar ise Turan Çolak'ın da kendisinin de denizci olmak istediklerini belirterek, "Biz de nöbet tutmak ve vatana hizmet etmek isterdik. Denizci olmak ve limanları dolaşmak isterdim. İkimiz de askerlik yapmadığımız için Çanakkale Şehitliği'nde gezerken duygulandık. Askeri üniforma giyerek askerlik özlemimizi gidermek istedik" diye konuştu.

EA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)