MUĞLA'nın yeni kurulan Menteşe İlçesi, tur acentelerin yeni gözdesi oldu. Turistlerin deniz, kum ve güneş turizminin yanında alternatif arayışları, tarihi yapısıyla Menteşe'yi ön plana çıkardı.
Tur acentelerinin rotasını Menteşe'ye çekeceklerini belirten Belediye Başkanı CHP'li Bahattin Gümüş, burasını bir marka olması için turizm ile buluşturmak istediklerini söyledi. Başkan Gümüş, "Tarihi ve özgün kent dokusu içinde tescilli evleri barındıran Menteşe, kültür turizmindeki hak ettiği değeri bulmalı. Karabağlar Yaylası, köy ve beldelerdeki doğal güzelliklerimizi düzenleyeceğimiz şenlikler sayesinde, Menteşe'nin ulusal ve uluslararası platformda tanıtımını yapacağız. Elimizdeki zenginliklerden faydalanıp, bunların tanıtımını da iyi yaparsak, markalaşma yolunda doğru işler yapmış oluruz" diye konuştu.
Tur rehberleri eşliğinde ilçeye gelen İngiliz turist Stephan Killer, şöyle devam etti:
"Buraya ailemle birlikte geldim. Geçen yıl annem ve babam beraber gelmişlerdi. Ben ilk defa geliyorum. Menteşe'nin tarihi restore edilmiş evleri, dar sokakları çok hoşuma gitti. Her yer bembeyaz ve temiz görünüyor. Yemekleriniz de çok lezzetli. Burayı arkadaşlarıma anlatıp, bir daha ki sefere onlar ile beraber gelmeyi düşünüyorum. Çünkü tur acentemiz daha çok gezilecek yer olduğunu ama zamanın yetmediğini söyledi." 
Turda Perşembe Pazarı'nı gezen İngiliz turistler, daha sonra Tarihi Arasta Çarşısı'nda kısa bir mola verip yemek yedi. Ardından tur rehberleri eşliğinde Zahire Pazarı, Yağcılar Hanı ve Kültür Evi'ni gezdi.

FOTOĞRAFLI