SİVAS'ta yaşayan 40 yaşındaki Halit Türkoğlu değiştirdiği mutfak tüpünün bağlantısında kaçak olup olmadığını çakmak ile kontrol etmek isteyice, alev alan tüp nedeniyle eli ve yüzünü yaktı.
Şarkışa ilçesi Esentepe Mahallesi'nde yaşayan evli 3 çocuk babası bakkal Halit Türkoğlu evdeki mutfak tüpünü yenisiyle değiştirdi. Değiştikten sonra bağlantı yerinde gaz kaçağı olup olmadığını kontrol etmek istedi. Çakmağı yakınca gaz kaçağı bulunan tüp bir anda alev aldı. Panikle tutuşan tüpü kucaklayarak evin balkonundan aşağı atmak isteyen Türkoğlu'nun her iki elinde ve yüzünde ikinci derecede yanıklar oluştu.
Yakınları tarafından Şarkışla Devlet Hastanesi'ne götürülen Türkoğlu burada yapılan ilk müdahalenin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yanık merkezine sevk edildi. Burada tedaviye alınan Halit Türkoğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Tüpte gaz kaçağını kontrol etmek istediğini söyleyen Türkoğlu, "Çakmakla kontrol edince tüp alev aldı. Ben de tüpü mutfaktan dışarı atmak için kucakladım. Bu sırada ellerim ve yüzüm yandı. Normalde köpük ile kontrol ediliyormuş. Benim o anda köpük aklıma hiç gelmedi. Biraz da acemi davrandık. Çakmak ile kontrol edince bunlar başıma geldi." dedi.
Hastanenin yanık ünitesi sorumlusu Prof.Dr. Mustafa Turan, sık sık bu tür vakalarla karşılaştıklarını belirterek, "Özelikle halkımıza tüp kaçakları kontrolünde sabun köpüğü kullanmasını öneriyoruz. Hastamızın yüzünde bulunan yanıklar ikinci dereceden yanıklar idi, çabuk iyileşti. Ellerindeki yanıklar biraz derin olduğu için onlara özel bir tedavi uyguluyoruz" diye konuştu.

HY(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)