TÜRKİYE ile Tunus İçişleri Bakanlığı arasında işbirliğini geliştirme amacıyla Mülki İdare Amirleri’nin tecrübe paylaşımına yönelik olarak hazırlanan, 'Türkiye ve Tunus İçişleri Bakanlıkları Arasında Tecrübe Paylaşımı ve İşbirliği Projesi- Kaymakamların Ziyareti' kapsamında Tunus Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nda görev yapan 20 mülki idare amirinden oluşan heyet Denizli’ye geldi.
Ankara’daki temasların ardından Denizli’ye gelen heyet üyeleri, Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutalığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Serinhisar ve Buldan ilçelerinde iki gün boyunca incelemelerde bulunacak. Tunus heyeti Vali Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti. Valilik Toplantı Salonu’ndaki ziyarete, İçişleri Bakanlığı Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Tunus’un çeşitli kentlerinde görev yapan vali yardımcıları ve kaymakamlar katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Demir, Türkiye ve Tunus’un köklü tarihi bağları olan iki ülke olduğunu belirtirken şöyle dedi:
"Uzun yıllar pek çok ortak noktada buluşmuş iki halkız. Türkiye’deki sistemi inceleyecek olan Tunus heyetine bürokratlarımız, sistemimiz ışık olacak. Ayrıca, iki ülke arasındaki ticari bağ da her geçen zamanda artıyor. Denizli, geçen yıl Tunus’a 8 milyon dolar ihracat yaparken, bu yıl 20 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi."