Ferit DEMİR/ TUNCELİ, () - AFYON Valiliği'ne atanan Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner'i Yaşlılar Bakım Evi'nde kalan 80 yaşındaki Hıdır Malkoç, ayaklarının önüne güller dökerek, Alevi Deyişleri söyleyerek uğurladı.
Son valiler kararnamesiyle Afyon Valiliği'ne atanan Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, saat 17.00'de valilik bahçesinde düzenlenen törenle ve yoluna güller dökülerek uğurlandı. Makam odasında kendisini ziyarete gelen bir çok sivil toplum örgütü temsilcisi, Vali Güner'e çalışmalarından dolayı plaket verdi. Bir çok STK temsilcisi gibi makam odasında Vali Güner'i ziyaret ederek plaket veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü de olan Cemevi Başkanı ve Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt, Vali Güner'in ayağına gül dökmesi için de, müdürlüğüne bağlı Yaşlılar Bakımevi'nde kalan Hıdır Malkoç'u beraberinde getirdi. Makam odasında yapılan görüşmelerin ardından valilik binası çıkış kapısı önünde bekleyen Malkoç, Alevi deyişi söyleyerek Vali Güner'in ayaklarına gül döktüğü görüldü.
Valilik bahçesinde bekleyen daire müdürleri ve çalışanlar ile tek tek tokalaşarak vedalaşan Vali Güner, gönül rahatlığı içerisinde Tunceli'den ayrıldığını belirterek, "2 yılda iyi ve kötü günlerde birlikte olduk. Bizler samimi bir şekilde, önyargı olmadan, Tunceli halkına hizmet ettik, faydalı olmaya gayret ettik. Bizler, öncelikli olarak kardeşlik ruhunu geliştirmeye çabaladık, sonra fiziki olarak birtakım yatırımlar yaptık. Ülkemizin sorunları, son derece çetin ve zor olduğu ve özellikle Alevilik ve Kürt sorununun önemli bir viraja girdiği milli birlik ve kardeşlik projesini birlikte yaşadık ve süreci barış içinde birlikte yönettik. Ben bugün buradan başka bir ile gidiyorum, ama Tuncelili canların her zaman bir valisinin olduğunu bilmenizi isterim" dedi.

FD (GG/RT) (FOTOĞRAFLI)