Ferit DEMİR/TUNCELİ, () - TUNCELİ'de, İstanbul'daki Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü protesto edildi.
Tunceli'de bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi, Cumhuriyet Meydanı'nda Yeraltı Çarşısı üzerine yürüdü. Burada hükümet aleyhine sloganların atılmasının ardından, Gezi olayları sırasında ölen, aralarında Berkin Elvan'ın da bulunduğu kişilerin fotoğrafları açıldı.
Protestocu grup adına konuşan BDP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, "Bu coğrafyanın ve Türkiye'nin en büyük sıkıntısı çocukların uğradığı bu zulümlerdir, bu katliamlardır. Her zaman suçsuz ve günahsız çocuklar belli güçler tarafından katliama uğramış ve yargısız infazlar ile hayatlarını kaybetmişlerdir. Bugün Berkin Elvan'ı katleden bu zihniyet yeni değil ta eskiden beri var olan bir zihniyettir. Dünyada meşru ve demokratik bir eyleme karşı hiçbir egemen gücün davranışı Türkiye'deki kadar barbar olamaz. Bu barbar anlayış ve Türkiye'yi yöneten egemen anlayış her türlü hak arayışını kanla bastırıyor ve sonrada çıkıp demokrasiden dem vuruyor. Ama bilsin ki artık ne biz ne de dünya bu söylemlere ne inanıyor ne kanıyor. Dersim'den söz veriyoruz Berkin Elvan'a: Seni katledenlerden hesabı soracağız ve yakalarına yapışacağız. Seni katleden bu zihniyettin bu toplu özgürleştirinceye kadarda mücadeleye devam edeceğiz."
Açıklamanın ardından Gezi eylemleri sırasında hayatlarını kaybedenler anısına 3 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

FD(GG/CK) (FOTOĞRAFLI)