TUNCELİ'DE BDP SEÇİM ZAFERİNİ KUTLUYOR
Tunceli'de seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra binlerce BDP'li, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, havai fişeklerle sevinç gösterileri yaptı. Belediye Başkanlığı'nı kazanan BDP'li Mehmet Ali Bul, barış ve demokrasi için, kardeşlik için hizmet üreteceğini belirterek, şunları söyledi:
"Sevinçliyiz gururluyuz, halkın büyük bir desteğiyle seçilmek, bizi son derece sevindirdi. Bizler, eş başkanlar olarak sadece BDP değil, bütün Dersim halkının belediye başkanı olarak görev yapacağız. Halkımıza layık olmak için çabalayacağız. Ben Dersim'de yaşayan herkese teşekkür ederim, en doğru kararı verdiler. Bizler demokrasi için büyük bedeller ödedik. Dersim'de domakratik bir yarış oldu, hiçbir olumsuzluk yaşanmadı, barış ve kardeşlik havasında bir seçim oldu. Ankara'da durup, politika üretip, oyun oynayan oyunculara Dersim halkı inanmadı, güvenmedi. Dersim'den bütün Türkiye'ye barış mesajı veriyorum. Kürt sorunun demokratik ve barış içinde çözülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Dersim halkı, savaşta çok sıkıntılar, acılar yaşadı. Biz barış için görev yapacağız, önceliğimiz barıştır. Dersim, Türkiye'nin barış kenti olacak."
KILIÇDAROĞLU'NUN DOĞUM YERİ NAZİMİYE'DE CHP ADAYI KAZANDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğum yeri olan Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'nde Belediye Başkanlığı'nı CHP adayı Cafer Kırmızıçiçek kazandı. Tunceli'nin Pülümür İlçesinde CHP adayı Müslüm Tosun, Çemişgezek İlçesi'nde CHP adayı Ahmet Şadan Ersoy, Hozat İlçesi'nde CHP adayı Celalettin Polat, Pertek İlçesi'nde ise AK Parti adayı Recai Vural, Mazgirt'te de ÖDP adayı Tekin Türken belediye başkanlığını kazandı

FD(GG/SSA) (FOTOĞRAFLI)