TUNCELİ Üniversitesi ile Anadolu Faal İşadamları Derneği arasında, üniversitesiteden mezun olan öğrencilere iş olanakları sağlanması konusunda protokol imzalandı.
Tunceli Üniversitesi ile merkezi Ankara'da bulunan Anadolu Faal İşadamları Derneği arasında protokol imza töreni düzenlendi. Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, amaçları ve görevlerinin sadece öğrencileri mezun etmek olmadığını, onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak için çabaladıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Bunun için birçok proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Biz aynı zamanda kentin ekonomik gelişimi ve dışarıdan yeni yatırımların gelmesi içinde büyük bir çaba içindeyiz. İlimizin turizme açılması için bir çok görüşmemiz oluyor. Anadolu Faal İşadamları Derneği ile protokol imzaladık ve bu dernek bünyesinde yer alan firma ve işadamlarını ilimize çekmek ve buralarda yatırımların önünü açmak için üzerimize düşen her türlü görevi yerine getiriyoruz. Üniversitemizden mezun olan ve olacak öğrencilere iş imkanı sağlanması ve yeni iş alanları yaratılması konosunda gerekli desteğin verilmesi için protokol imzaladık. Barış süreci ile birlikte Tunceli yeni iş alanları konusunda cazip yerlerden biri oluyor. Gerek turizm ,gerekse farklı yatırımlar için buraya işadamlarını çekeceğimizden eminiz."
BURS DA VERECEKLER
Anadolu Faal İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Avcıda, yaklaşık 8 bin üyelerinin bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Özelikle Tunceli'ye hizmet etmek için özel bir çaba içine girdik. Bizler genelde dış ticaret ve ihracat yapıyoruz. Ortadoğu'da büyük yatırımlarımız var. Amacımız, bölgeye katkı sağlamak ve Tunceli'ye yeni yatırımcıları getirerek normalleşen Türkiye'de Tunceli'ye faydalı olmak ve gençleri iş sahibi yapmaktır. Ayrıca Tunceli Üniversitesi'nde okuyan öğrencilere burs verilmesi için hazırladığımız projeyi de yakın zamanda hayata geçireceğiz."
Tunceli Üniversitesi ve Anadolu Faal İşadamları Derneği arasında anlaşmaya varılan protokol metni Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ve Dernek Başkanı Mahmut Avcı tarafından imzalandı.
FD(GG/COŞ )(FOTOĞRAFLI)