TUNCELİ'de lise öğrencileri Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için yürüyüş düzenleyip, AK Parti önünde oturma eyleminde bulundu. Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nden Berkin Elvan için, "Canlar yerine camlar kırılsın" tweet'i yazıldı.
Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle ağır yaralanan ve dün hayatını kaybeden Berkin Elvan için Tunceli'de lise öğrencileri yürüyüş düzenledi. Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinin öncülük ettiği ve kentteki diğer liselerinde destek verdiği yürüyüşe yaklaşık 3 bin öğrenci katıldı. Türk Telekom Fen Lisesi önünde toplanan öğrenciler, ellerinden Berkin Elvan'ın fotoğrafları ve ekmeklerle sloganlar eşliğinde yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki kent merkezine geldi. Yürüyüşe katılanlar da destek verirken, öğrencilerin herhangi bir tatsızlık ile karşılaşmamasını istemeyen bazı öğretmenler de katılarak, öğrencileri sık sık uyardı.
Öğrenciler daha sonra Behice Boran Caddesi üzerinde bulunan Ak Parti İl Başkanlığı binası önüne yürüyerek, burada hükümet aleyhine sloganlar atıp, bir süre oturma eyleminde bulundu. Eylem ardından Seyit Rıza Parkı'na yürüyen öğrenciler, bir süre burada slogan attıktan sonra gittikleri Cumhuriyet Caddesi'ni bir süre trafiğe kapatan öğrenciler, daha sonra dağıldı.
"CANLAR YERİNE CAMLAR KIRILSIN"
Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, dün gece kentte yaşanan olaylarda bazı kişilerin gözaltına alındığı yönündeki haberler üzerine attığı Tweet'te, "Bazı yanlış haberler üretilmekte maalesef, hiçbir gözaltı yapılmamıştır. Tuncelimize geçmiş olsun, hiçbir yaralı da olmadı çok şükür" dedi.
Berkin Elvan için de Tweet atan Yılmaz, "Şu muhakkak, samimi, şevkat ve değer verme insanlarda yüzde 100 sonuç veriyor. Ülkemin başı sağ olsun rahat uyu kısa ömür" dedi. Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nün resmi twitter hesabından ise, "Söylesek: gidenleri geri getirmez ama dilimiz. Bizler de anne babayız, bizim de yandı ciğerimiz, Berkin Elvan ölümsüzdür, hoşçakal Berkinim. Canlar yerine camlar kırılsın, Berkin Elvan ölümsüzdür, hoşçakal Berkinim, şehit vatan uğruna can verendir" diye yazdı.

FD(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)