Ferit DEMİR/TUNCELİ, () - TUNCELİ Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında yapılan toplu iş görüşmesine göre, eşine şiddet uygulayan çalışanın aylık ücreti, sadece beyan olsa bile kesilerek eşine ödenecek. Sözleşmeye göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın çalışanlar idari izinli sayılacak, Kurban Bayramı'nda tüm personele 500, Aşure Günü'nde 150 TL yardım yapılacak.
Tunceli Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında yapılan ve 103 çalışanı kapsayan toplu iş görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Varılan anlaşmaya göre, belediye çalışanlarından herhangi biri, eşine şiddet uyguladığı tespit edilmesi veya kadının eşinden şiddet gördüğünü beyan etmesi anında aylık ücreti kesilerek eşine ödenecek. Anlaşma uyarınca ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlar idari izinli sayılacak, Kurban Bayramı'nda tüm personele 500, Aleviler'in kutsal ayı olan Muharrem Ayı'nda, aşure pişirecek çalışana ise 150 lira yardım yapılacak.
Hazırlanan sözleşme, Genel İş Sendikası Tunceli Bölge Temsilcisi Hasan Çiçek ve Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin arasında Tunceli Belediye Binası'nda düzenlenen  törenle imzalandı. Törende konuşan BDP'li Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, her zaman emekçi ve işçilerin yanında olduklarını belirterek, şöyle dedi:
"Her zaman bizi eleştiren dostlarımıza ve halkımıza teşekkür ettik, her eleştiriyi dikkate aldık. Belediyecilik anlayışımızda; eşitlik ve adalet çok önemli. Biz belediye çalışanları olarak iş yerimizde bu iki kriteri her zaman eksiksiz uygulamak için çaba gösterdik. Belediye hizmetlerini halka götürürken eşit ve adeletli davrandık. Çalışanlarımızın örgütlü haraket etmesi için bütün kolaylıkları gösterdik. Sendikal anlayışın en güzel örneklerini Dersim Belediyesi çalışanları, bugün yaptıkları toplu iş sözleşmesi ile Türkiye'ye kanıtlamışlardır."
Genel İş Sendikası Tunceli Bölge Temsilcisi Hasan Çicek ise, belediye'nin işçiler için büyük fedakarlıklar yaptığını dile getirerek, şöyle konuştu:
"Belediyemiz çok zor imkanlar ile halka hizmet etmeye çalışıyor. Her zaman işçinin, emekçinin yanında olan bir belediye yönetimi gördük. Dürüst ve şefaf belediyecilik anlayışı ile Türkiye'ye örnek olan Tunceli Belediyesi, işçilerimizin haklarını da vermiştir, toplu iş görüşmeleri sırasında hiçbir sıkıntı çıkmadan, bu kararları aldık. İşçilerimizle birlikte aldığımız bu kararları belediyemiz de kabul etti ve iyi bir sonuç çıkmıştır."
Yapılan konuşmaların ardından, hazırlanan sözleşme, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ve Genel-İş Sendikası Tunceli Bölge Temsilcisi Hasan Çiçek tarafından imzalandı.

FD(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)