KRİZ GİDEREK DERİNLEŞECEK
Mersin Kadın Platformu tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Güne etkinliğine Sebahat Tuncel ile yaklaşık 500 kişi katıldı. Çeşitli dövizler açıp sloganlar atarak yürüyen kadınlar, Ümit Yaşar Oğuzcan Spor Tesisleri'ne geldi. Burada bir konuşma yapan Sebahat Tuncel, Türkiye'nin bir kriz içerisinde olduğunu söyledi.
Ak Parti ile cemaat arasındaki krizin aslında bir devlet krizi olduğunu ileri süren Sebahat Tuncel, şunları söyledi:
"Bu kriz giderek derinleşecek. Türkiye'de önümüzdeki dönemde ciddi bir ekonomik krizin, ekolojik krizin bizi beklediği ortada. Eşitsizlikler her geçen gün derinleşiyor. Türkiye'nin en temel sorunu ayrımcılık ve nefret söylemi. Her gün Kürtler ile Türkler arasındaki duygu yitimini yeniden yaşıyoruz. Birileri her gün bunu üretiyor. Her gün Ak Parti, CHP, MHP iktidarı bütün bunları üretiyor. Ve bunları çoğunu da kadınlar üzerinden yapıyorlar. Biz kadınlar siyasete müdahale ediyoruz." 
Tuncel, Türkiye'de ayrımcılığın son bulması için kadınların iktidarda olmasının önemli olduğunu belirterek, "Sadece belediye başkanlığı seçimi değil; kadınların daha örgütlü mücadele etmesi, özgürlük yürüyüşünü daha örgütlü ve görünür yürütebilmesi açısından yerel yönetimlerde ki iktidarımız önemli" diye konuştu.

Mustafa ERCAN- İbrahim MAŞE/ MERSİN, ()

ME,İM(BK/ESM) (FOTOĞRAFLI)