Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne gelen gazeteci Tuncay Özkan, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'i işaret etti.
Fethiye'de düzenlenen 7'nci Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri'ne konuşmacı olarak katılan gazeteci Tuncay Özkan, Ergenekon yargılamaları ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, kitaplarını imzaladı. Özkan'ın konuşmasını Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı ile birlikte yaklaşık 100 kişi dinledi.
Konuşmasında Cumhuriyet mitingleri düzenlediği gerekçesiyle yargılanıp ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını anlatan Özkan, tek suçunun muhalif olmak olduğunu, Silivri Cezaevi'nde 6 yıl boyunca 3 metrelik hücrede kaldığını, cezaevinde Türkiye'nin geleceğine dair umudunun daha da arttığını söyledi.
'GÜLEN CEMAATİ TÜRKİYE'Yİ YÖNETİLEMEZ HALE GETİRDİ'
Bugün gelinen noktada Fethullah Gülen cemaatinin Türkiye'yi yönetilemez hale getirdiğini aktaran Özkan, "Bizim eskiden cemaat dediğimiz, F tipi organizasyon diye adlandırdığımız, hükümetin paralel yapı dediği, eski koalisyon ortağı, bugün ülkeyi yönetilemez hale getirdi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay yetkilisi bir araya geliyor, bir şey konuşuyor. Konuşma 3 dakika sonra internette yayınlanıyor. Böyle bir ülke olur mu" dedi.
CUMHURBAŞKANI ADAYI
Konuşmasının son bölümünde izmleyicilerin sorularını yanıtlayan Tuncay Özkan, "Cumhurbaşkanı adayınız kim" sorusuna da yanıt verdi. Özkan, cumhurbaşkanı adayı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i işaret edince salondan alkış yükseldi. Özkan, "Etrafında birleşelim, hep beraber çalışalım. Tüm Türkiye'nin tanıdığı, ahlaklı, başarılı bir insan. Biz böyle bir insanı neden desteklemeyelim" dedi.

ET(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)