Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 6. Kocaeli Kitap Fuarı'nın son gününde Tuncay Özkan cezaevinde yazdığı 'Ötekiler' kitabını okurlarına imzaladı. Özkan "Özgürlüğümüzün kanadı kırık. Balyoz davasında hüküm giyen arkadaşlarımız serbest kalmadıkça o kanadımız iyileşmeyecek" dedi.
Uluslararası Fuar Merkezi'nde 6. Kocaeli Kitap Fuarı bugün sona erdi. Gazeteci Tuncay Özkan fuarda okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı. Ayrıca Tuncay Özkan, Balyoz tutuklusu eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in cezaevinde yazdığı 'Balyoz'a Bak' ve 'Sözde Darbe Günlükleri' adlı kitaplarının imza gününe katılan Sevil Örnek'in bulunduğu kitap standını ziyaret etti.
'BALYOZ TUTUKLULARI İÇİN ACİLEN ÖZGÜRLÜK'
Balyoz davası hükümlüleri için acilen özgürlük istediğini söyleyen Tuncay Özkan,bu davada hüküm giyenler serbest kalmadıkça özgürlüklerinin kanadının kırık olacağını kaydetti. Suçsuzluğun ağır cezalara çarptırıldığı, adaletin bu denli yerle bir edildiği başka bir ülkenin olmadığını anlatan Tuncay Özkan, "Bu yüzden balyoz davası hükümlülerine acilen özgürlük istiyoruz. Bu kitapları okuyan herkes Türkiye'de gerçekle yüz yüze gelmiştir. Türkiye'de herkesi gerçeğe öğrenmeye davet ediyorum. Bunların içersinde hem büyük bedel ödeme var. Hem de çok büyük emekler var. Ben Türkiye'de herkesin bu kitaplara büyük ilgi göstermesini ve okumasını istiyorum. Belgelerle dava dosyalarına girmiş evraklardan oluşuyor" dedi.
SEVİL ÖRNEK: NE KADAR ADALETSİZ BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ
Balyoz tutuklusu eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in cezaevinde yazdığı 'Balyoz'a Bak' ve 'Sözde Darbe Günlükleri' adlı kitaplarının imza gününe katılan Sevil Örnek de eşinin yazdığı kitapları okurları için imzaladı. Eşinin kitaplarda tüm gerçekleri yazmaya çalıştığını söyleyen Sevil Örnek, "Umarım herkes okur ve öğrenir diye düşünüyorum. Kitaplarında bütün gerçekleri yazmaya çalıştı. Adaletsizlik yaşadığımızı 2 sene boyunca mahkemelerde bizler de yaşadık ve gördük. Bunların hepsini delillerle birlikte 'Cambazı bırak, balyoza bak' kitabında tüm açıklığıyla var. Ayrıca darbe günlüklerini de 'Sözde Darbe Günlükleri' kitabında ifade etti. Tüm soruların hepsinin cevabının bulunduğu ve hepsinin açıklandığı kitaplar" dedi.
Ne kadar adaletsiz bir ülkede yaşandığının görüldüğünü kaydeden Sevil Örnek, "Bu kadar adaletsizliğin olduğunu düşünmek, yaşamak çok acı veriyor hepimize. 'Kumpas diyor, sahte diyor', 17 Aralıktan itibaren hiçbir şey yapılamıyor ve nasıl bir şey anlamış değiliz ve anlamakta zorluk çekiyoruz. İnşallah en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşurlar diye umut ediyoruz bütün aileler" diye konuştu.

EA(MB/ESM) (FOTOĞRAFLI)