İZMİT (Kocaeli), () - ERGENEKON davasında ağırlaştırılmış ömürboyu ve 16 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra, Anayasa Mahkemesi kararıyla tahliye edilen Tuncay Özkan, dün Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin konuğu olarak geldiği İzmit’te söyleşiye katıldı. Cumhuriyete sahip çıktığı için kendisine böyle bir ceza verildiğini öne süren Özkan, böyle bir ideolojinin dünyada yaşayamayacağını, karanlığın sonunun geldiğini söyledi.
Tuncay Özkan İzmit'te önce CHP İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Yalçın Kuşkan ile görüştü. Ardından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin Basın Müzesi'ni gezdi. Daha sonra da Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'nin düzenlediği (KYÖD) söyleşiye katıldı.
'KARANLIĞIN SONU GELDİ'
Polislerin evine yaptığı baskını ve daha sonraki suçlamaları anlatan Tuncay Özkan, "Ben yaşam öykümle belki Türkiye'de bir terörist olarak, bir ergenekoncu olarak aşağalandım ve pek çok şey söylediler. Ama kendi yaşam öykümle İsveç, Norveç'te belgeselleri olan bir gazeteci oldum" dedi. Özkan şöyle konuştu:
"Toplumları bir süre kandırabilirler, halkı bir süre kandırabililer. Biz bu oyunun sonuna geldik. Biz kazanacağız ve biz haklıyız. Önemli olan Türkiye kurtulsun. Ben kurtuluşa çok yaklaştığımıza inanıyorum. Böyle bir ideloji artık dünyada yaşayamaz. Karanlığın sonu geldi."
Dava sürecinde ve Gezi olayları sırasında Doğan Haber Ajansı'nın cesur ve tarafsız habercilik yaptığını belirten Tuncay Özkan, derçekleri dünyaya duyurarak örnek bir habercilik yaptığını söyledi. 

FOTOĞRAFLI