GAZETECİ-yazar Tuncay Özkan, cumhurbaşkanı adayının Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen olduğunu söyleyerek "Hocanın birleştireceğine, bütünleştireceğine ve Türkiye Cumhuriyetine yakışır bir Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum" dedi.
Eskişehir'e gelen Ergenekon davası sanığı Tuncay Özkan, Üniversite Caddesi'ndeki Ala Park tesislerinde düzenlenen okurlarıyla söyleşi ve imza gününe katıldı. Özkan, söyleşi öncesinde aynı yerde Tepebaşı Belediyesi'nin CHP'li başkanı Ahmet Ataç ve CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar'la birlikte çay içip sohbet etti.
GEZİ TÜRKİYE'NİN YENİ YÜZÜDÜR
Gazetecilerin yönelttiği çeşitli sorularını yanıtlayan Tuncay Özkan, Gezi Parkı olaylarının yıldönümünü ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Allah bu ülkeyi yönetenlere akıl fikir versin. Gezi eylemlerine katılan, katılacak olan çocuklarımızı, gençlerimizi ve yurttaşlarımızı korusun. Gezi Türkiye'nin ikinci kurtuluş savaşıdır. Gezi eylemleri Türk ulusunun 100 yıllık devrimine sahip çıkışıdır. Gezi Türkiye'nin yeni yüzüdür. Gezide gençlerimiz bize yeryüzü sofrası kurarak, Türkiye'de nasıl birlikte ve beraber yaşanacağını ve bu birlik beraberliğin yok olmadan nasıl devam edeceğini gösterdi. Bunu sürdürmek gerekir. Ancak gördüğüm kadarıyla hükümetin bu durumdan büyük bir rahatsızlığı var. Bu rahatsızlığın bir devlet terörüne dönüşmesi, devlet baskısına, şiddetine dönüşmesi toplumuzun birliğini ve beraberliğini olumsuz etkilemektedir."
Türkiye'nin asla bölünmeyeceğine, asla parçalanmayacağına inandığını belirten Tuncay Özkan "Türkiye'nin geleceğinin çok aydınlık olacağına inanıyorum. Bizi birbirimizden ayırmak isteyen her eyleme ve düşünceye karşı hep beraber durmamız gerektiğini düşünüyorum. Orada yol kesmeden daha önemli şey, küçük yaşta çocukların dağa kaçırılması karşısında annelerin isyanıdır" dedi.
ADAYIM BÜYÜKERŞEN
Gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yönelttiği soruları da yanıtlayan Tuncay Özkan, "Türkiye birleştiren, barıştıran, bizim birliğimizi büyütecek, bize güç katacak bir Cumhurbaşkanı seçmeli. Benim adayım ise sayın Yılmaz Büyükerşen'dir. Hocanın birleştireceğine, bütünleştireceğine ve Türkiye Cumhuriyetine yakışır bir cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

  KA-HT(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)