Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve İngiliz Silahlı Kuvvetleri’nin katıldığı, "Türkiye-İngiltere Bilgisayar Destekli Tabur Görev Kuvveti Komuta Yeri Tatbikatı-2015" Ankara’da yapıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak tatbikatı komuta merkezinden izledi.

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-İngiltere Bilgisayar Destekli Tabur Görev Kuvveti Komuta Yeri Tatbikatı-2015’nın Türkiye ve İngiltere’nin katılımıyla 30 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında Ankara’daki Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkezi Komutanlığı’nda icra edildiğini duyurdu.

TÜRK - İNGİLİZ İŞ BİRLİĞİ

Tatbikatın maksadının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve İngiliz Silahlı Kuvvetleri arasında karşılıklı iş birliği ve müşterek çalışabilirliği geliştirmek olduğu belirtildi. Tatbikata, Türk Silahlı Kuvvetleri ve İngiliz Silahlı Kuvvetleri’nden personelin katıldığı bildirildi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu ile İngiliz askeri yetkililer, tatbikatı komuta merkezinden takip etti. Orgeneral Çolak, tatbikata katılan yabancı askerlerle sohbet etti.