Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - TÜKETİCİLER Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, Twitter'ın kapatılmasına tepki göstererek, "Bu bir idari karardır. İdari kararlar hukukun üstünde değildir. Yani hukuk dışı bir karar alınmıştır" dedi.
Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Gündüz, yazılı açıklamasında sosyal medya platformu Twitter'ın kapatılmasının insan haklarına aykırı olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin daha ileri ve çağdaş ülkeler seviyesine yükselmesi gerekirken, kendi gölgesinden korkar hale geldiğini ifade eden Gündüz, şunları kaydetti:
"Bu bir idari karardır. İdari kararlar hukukun üstünde değildir. Yani hukuk dışı bir karar alınmıştır. İnsanların özgür iradesine ve sosyal medya iletişim haklarına mani olunmamalıdır. Hükümetimizin bu konuda en kısa zamanda olumlu adımlar atmasını bekliyoruz."
'İÇ İŞE MÜDAHALE'
Kişisel suçların cezasının topluma mal edilmemesi gerektiğini belirten Gündüz, bu konudaki kınamaları da iç işlerine müdahale olarak gördüklerini söyledi. Gündüz, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Tüm yabancı ülkelerin başta ABD ve AB'nin, 'Son derece endişeliyiz, korkakça' açıklamalarını, bu meselenin Türkiye'nin iç işlerine müdahale olarak kabul ediyor ve kınıyoruz. Türkiye her şeyde olduğu gibi bir sosyal medya iletişimin kapatılmasını iç dinamikleri ile çözebilecek irade ve güce sahiptir. Konuşamayan, iletişim kuramayan yasaklar toplumu olursak, işte kavga burada başlayabilir. Sessizliğe gömülmüş Türkiye büyük anarşik gelişmelere açık olabilir. Onun için konuşan Türkiye olmak zorundayız. Hükümet acilen sessiz çoğunluğa ve konuşan Türkiye'ye kulak vermelidir."

TY(SU/AK)