ŞEHİT KARDEŞİNİN YANINA DEFNEDİLDİ
Türkiye İstatistik (TÜİK) Bölge Müdürlüğü'ne yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Karslı veri hazırlama kontrol memuru Abdulnaci Çolak (39), merkeze bağlı Esenkent köyünde şehit kardeşinin yanına defnedildi.
İl Müftüsü Mehmet Genç'in kıldırdığı Ermenistan sınırına yakın Ani Harabeleri yakınındaki Esenkent'teki cenaze namazında yürek burkan görüntüler yaşandı. Katliam kurbanı Çolak'ın babası Suriya, annesi Güner, eşi Perihan, çocukları Bedri Sinan (5), Türkan (3) ve Ülkü (1) gözyaşlarına boğuldular. Çolak'ın askeri elbise giyen 13 yaşındaki yeğeni Efecan Çolak da tabuta sarılarak ağladı. Köy camisinde kılınan cenaze namazına Vali Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı AK partili Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, CHP Kars Belediye Başkan adayı Naif Alibeyoğlu, TÜİK çalışanları ve köylüler katıldı. Cenaze namazının ardından Çolak, 2006 yılında Tunceli'de vatani görevini yaparken şehit düşen kardeşi piyade er Bedri Sinan Çolak'ın yanında toprağa verildi.
ŞEHİT YAKINI DİYE İŞE ALINMIŞTI 
Oğlu Bedri Sinan Çolak'ın şehit olması nedeniyle Abdulnaci Çolak'ın TÜİK'e işe alındığını anımsatan annesi Güner Çolak, "Ne oğlum şehit olsaydı ne de bu oğlum bunun sayesinde işe girseydi. Çocukları yetim ve ortada kaldı. Eşi, çocuklarıyla bundan sonra ne yapacak?" diye ağladı.
Babası Suriya Çolak ise "Devletin, milletin başı sağ olsun. Bir evladımızı da şehit verdik. Şimdi de bunun acı ve üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.
Abdulnaci Çolak'ın TÜİK katliamında, kardeşi Bedri Sinan Çolak'ın ise 2006 yılında Tunceli'de vatani görevini yaparken şehit düştüğünü belirten yakınları, ailede sadece 4 kız çocuğunun kaldığını bildirdiler.

BA(KS/AAA) (FOTOĞRAFLI)